Başkan Evren, Esnaflarımızın Beklentisi Sicil Affının Çıkması

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren Hükümetin Esnaflara Sicil Affını çıkarmasını acilen beklediklerini söyledi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren Hükümetin Esnaflara Sicil Affını çıkarmasını beklediklerini söyledi.
 
ESKKK Başkanı TESKOMB Bölge Başkan Vekili Ali Evren” Krediye müracaat eden esnaf ve sanatkarlarımız geçmişte yaşamış olduğu ödeme sıkıntılarından dolayı sicil ve kredi notları düşük çıkmaktadır. Bu yüzden bu esnaflarımız hükümetin vermiş olduğu hazine destekli kredilerden faydalana bilmeleri için bir sicil affı gerekmektedir” dedi.

Esnaf Camiasının sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirmesiyle bilinen Başkan Ali Evren yaptığı açıklamada şu ifadeleri paylaştı; 

“ Halk bankası kanalı esnaf ve sanatkarlara vermiş olduğu krediler ile ekonomi kırgınlığını azalmak esnaf ve sanatkarlarımızın önünü açmak için sektörlerin ekonomik sıkıntılara karşı mücadelesi etmek için hazine destekli krediler vermektedir. 

Hükümetin çıkardığı yasalar ile küçük esnaf ve Kobilere verilen %50 hazine destekli krediler %70 artışla destekler artırılarak kooperatif kanalı ile esnaf ve sanatkarlara krediler verilmiştir. Ekonominin canlanması için esnaf ve sanatkarlarımız sermayelerini artırmaları için Halk bankası tarafından esnaflarımıza %7,5 faizle 500 bin TL’ye kadar kredi destekleri vermektedir. 

Esnaf ve sanatkarlarımıza ricamız kullanmış olduğu kredileri bilim, sanayi, teknoloji, imalat ve hammadde almalarına önem vermeleridir. Kooperatifimiz Kanalı ile verilen krediye müracaat edip sırası gelen tüm esnaflarımız şartları sağladığı takdirde kredilerini kullanabileceklerdir. Krediye müracaat eden esnaf ve sanatkarlarımız geçmişte yaşamış olduğu ödeme sıkıntılarından dolayı sicil ve kredi notları düşük çıkmaktadır.

Bu yüzden bu esnaflarımız hükümetin vermiş olduğu hazine destekli kredilerden faydalana bilmeleri için bir sicil affı gerekmektedir. O yüzden hükümetimizin de çek senet kredi kartlarından dolayı sicili etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza bir sicil affı çalışmalarına öncelik vermesi esnaf ve sanatkarlarımızın beklentisidir.
Ekonominin lokomotifi olan Esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanında olan işyeri edindirme, taşıt edindirme ve işletme kredileri gibi her türlü hazine destekli kredi imkanı sunan, kredi kartı ile taksit ödemelerinde kolaylıklar sağlayan Hükümetimize, esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum.

Bakmadan Geçme