Başkan Hanilçi, Avukat Katipleri Depremzede Değil'mi

Malatya Avukat Katipleri Derneği Yönetim kurulu başkanı Cemal Hanilçi, 11 ilde olan deprem sonrası binlerce insanın evi işyeri yıkıldı. Bunların içerisinde avukatlarında yıkılan işyerleri ve büroları var Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

11 ilde olan deprem sonrası binlerce insanın evi işyeri yıkıldı.
Bunların içerisinde avukatlarında yıkılan işyerleri ve büroları var 
Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.
Kamu kurum ve kuruluşlar ile birlikte sivil toplum kuruluşları ve dernekler ve çalışanlar hakkında yaptırima giderek depremde zarar gören çalışanlarının zarar ve ziyanlarini karşılayarak bir nebzecik çalışanlara faydalı olmak için seferber oldular.
Deprem olan bölgelerde yıkılan yüzlerce hatta binlerce avukatlık büroları var ve milyonlarca zarar gördüler.
Zarar gören avukatlık bürolarında zararları karşılamak için Türkiye Barolar Birliği ve il baroları seferber oldular.
Zarar gören avukatlara yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Bunun için barolar birliğine ve baro başkanlarına teşekkür ediyorum.
LAKİN;
Biz avukat yanlarında çalışan avukat katipleri ve sekreterleri de bu depremde hem zarar gördük hem de işlerimizi kaybettik.
Bu süreçte hem işsiz kaldık hem de geçimimizi sağlayacak iş yerlerimiz de yoktur.
Biz çalışanların bu süreçte yardıma muhtaç olan aileleri hakkında Barolar Birliği ve il baroları nasıl bir yaptıracak ve he hangi bir yardımları da olacak mı bilmiyoruz.
Bu süreçte nasıl ki avukatlar zarar gördü ve zor bir süreç yaşıyor ise biz avukat çalışanları da zor bir süreçten geçiyoruz.
Buradan Türkiye Barolar Birliğine ve deprem bölgesinde ayrıca bütün baro başkanlarına seslenerek biz avukat çalışanları hakkında da bir şeylerin yapılması için çağrı yapıyorum.
Bizlerin avukat yanlarında çalışarak geçimini sağlamaktan başka bir seçeneğimiz olmadığı için şu an mağdur ve ihtiyaç içerisindeyiz.
Bizler avukat çalışanları olarak şu an hem maddi hem de gıda ihtiyacına ihtiyacı vardır.
Bizlerin de bu depremde unutulmaması gerekir.
Yıllardır bizler avukatlık bürolarında hizmet verdik, yıllardır bürolarda avukatların eli ve ayağı olduk, bizler hukuk bürolarının çalışanları  olarak mağdur durumdayız.
Şu an Kızılay'ın ve afatin yardımlarından başka hiç bir kaynağımız olmadığı için bizlerin de mağduriyetinin görülmesi gerekmektedir.
Barolar Birliği depremde zarar gören avukatlar için nakti yardım toplayarak zarar gören avukatlara paylaşmak için seferber oldular.
Bu yardımlarda biz çalışanların da faydalanması ve bizim de ailelerimizin faydalanması için gereğinin yapılmasını talep ederiz.

Malatya Avukat Katipleri Derneği
Yönetim kurulu başkanı
Cemal Hanilçi

Bakmadan Geçme