• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Yılmaz Bozyokuş, İstanbul'un Fethi'nin 571. Yıl Dönümünü Kutladı

Başkan Yılmaz Bozyokuş, İstanbul'un Fethi'nin 571. Yıl Dönümünü Kutladı

Gelecek Partisi İstanbul - Beyoğlu İlçe Başkanı Yılmaz Bozyokuş, İstanbul'un Fethi'nin 571. yıl dönümünde, bu büyük olayın tarihsel ve kültürel önemine dikkat çekti ve Fatih Sultan Mehmet Han ile onun şanlı ordusunu anma mesajı yayınladı.

Gelecek Partisi İstanbul - Beyoğlu İlçe Başkanı Yılmaz Bozyokuş, İstanbul’un Fethi'nin 571. yıl dönümünde, bu büyük olayın tarihsel ve kültürel önemine dikkat çekti ve Fatih Sultan Mehmet Han ile onun şanlı ordusunu anma mesajı yayınladı.

Başkan Bozyokuş, yaptığı açıklamada, "29 Mayıs 1453, dünya tarihinin akışını değiştiren, çağları kapatan ve yeni bir çağ açan tarihi bir dönüm noktasıdır. Fatih Sultan Mehmet'in Edirnekapı’dan girerek İstanbul’da Suriçi’nde ilk ayak bastığı Karagümrük semti, bu tarihi zaferin başlangıcı olarak hafızalarımızda yer etmiştir," dedi.

"Bu büyük zafer, Kostantiniye'nin (İstanbul) fethedileceğine dair Hz. Muhammed (S.A.V)'in hadisleriyle müjdelenmiş, 'Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutan' şeklinde övgüyle bahsedilmiştir," diyen Bozyokuş, İstanbul’un Fethi'nin, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda kültürel bir dönüşümün başlangıcı olduğunu vurguladı.

Başkan Yılmaz Bozyokuş, "Fatih Sultan Mehmet Han ve onun şanlı ordusunu, İslam’ın ışığını dünyaya yaymak için attıkları bu büyük adımda saygı ve rahmetle anıyoruz. Gelecek Partisi olarak bizler de bu mirasa layık olmak için çalışmaya, adalet ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz. İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü kutlu olsun!" şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Beyoğlu İlçe Başkanlığı, bu anlamlı günün, hem İstanbul halkına hem de tüm Türk milletine kutlu olmasını diledi ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın vizyonu doğrultusunda, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasına katkı sağlama azminde olduklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme