• Haberler
  • Genel
  • Bölge Genelinde Yağışlı ve Serin Hava Etkili Olacak

Bölge Genelinde Yağışlı ve Serin Hava Etkili Olacak

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde (Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri) parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemiz genelinde (Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri) parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Adıyaman’ın kuzeydoğusunda aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yüksek kesimlerde (1600 metre ve üzeri) ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Tunceli çevreleri ile Bingöl’ün kuzey ve doğu ilçelerinde zaman zaman kuvvetli yağışların görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Altında

Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârların öğle saatlerine kadar güneyli yönlerden, daha sonra kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette; öğle saatlerinden itibaren ise zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Güncel meteorolojik bir uyarı bulunmazken, vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgâr nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

İl İl Hava Durumu Tahminleri

MALATYA:
Merkez, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge ve Kale ilçelerinde hava parçalı yer yer çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı ve yağmurlu geçecek. En yüksek sıcaklık 19-20°C civarında bekleniyor.

ELAZIĞ:
Kent genelinde aralıklı sağanak yağışlı ve yağmurlu hava bekleniyor. En yüksek sıcaklık 18°C civarında seyredecek.

TUNCELİ:
Merkez ve ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık 13-18°C arasında değişecek.

BİNGÖL:
İl genelinde aralıklı sağanak yağış etkili olacak. Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yayladere ve Yedisu ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. En yüksek sıcaklık 13-20°C arasında.

ADIYAMAN:
İl genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinde (Çelikhan, Sincik, Gerger) sağanak yağışlı geçecek. En yüksek sıcaklık 17-26°C arasında değişecek.

Bakmadan Geçme

Malatya Çağdaş Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0 532 155 92 03
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!