Çalık: Tütün üreticisinin dün olduğu gibi bugünde yanındayız

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehir’de etkili olan dolu yağışı nedeniyle tütünleri zarar gören çiftçilerle bir araya geldi. Milletvekili Çalık, çiftçilerin zararlarının tespiti için çalışmaların başlandığını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

“SAVAKLI MAHALLESİNİN ARAZİ SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ”

Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehir ilçesinde ilk olarak Savaklı Mahallesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, “Savaklı’nın yıllara mazhar arazi sorunu vardı. Yaptığımız görüşmelerle “Savaklı’nın arazi sorununu çözelim” dedik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile görüştük. Gerekli talimatlar verildi ve bir yasal metin hazırlandı. Meclisin açılmasıyla bir yasal düzenleme yaparak, Savaklı’daki arazileri gerçek sahipleriyle buluşturalım istiyoruz” dedi. 

“SÜRGÜ’YE GÜZEL BİR MEKÂN KAZANDIRDIK”

Milletvekili Çalık daha sonra Sürgü Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Sorun ve istekleri dinleyen Çalık, sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle Doğanşehir ilçesi Sürgü Mahallesi’nde yapılan sosyal tesiste incelemede bulundu. Çalık, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Sürgü, cumhurbaşkanımıza en önemli destek veren yerlerden bir tanesi. Hangi hizmeti getirsek, Sürgü’nün verdiği destek karşısında azdır. Elimizden gelen tüm desteği vererek; eğitimi, sağlığı, her türlü yatırımı getiriyoruz. Sürgü’deki bina atıl vaziyetteydi. Buranın sosyal bir tesisi olması noktasında bize söylemler oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’dan aldığımız destekle çok güzel bir mekân kazandırdık” ifadelerini kullandı. 

“YOL SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK”
Milletvekili Öznur Çalık ilçedeki temasları kapsamında daha sonra Reşadiye Mahallesi’ni ziyaret ederek, burada muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Çalık, “Reşadiye’nin en büyük sorunu karayolları ağında olan yol sorunuydu. Burada yaşanan kazalar, her bir can için yüreğimizi dağlıyordu. Malatya-Doğanşehir-Erkenek tüneli, Malatya’yı güneye bağlayan yolu yaparak, Reşadiye geçidinde yaşanan o sorunları ortadan kaldırdık. Allah, cumhurbaşkanımızdan binlerce kere razı olsun” dedi. 

“YENİ BİR YASAL DÜZENLEME ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Reşadiye’de yaşayan vatandaşların tütünle ilgili sorunlarıyla ilgilendiklerini dile getiren Çalık, “Tütün yasasının 6 ay uzatılması için mecliste yeni bir yasa çıkarttık. 2021’in 31 Aralık’ına kadarda bu yasayı durdurduk. Sonra sizler, “Bu yasayla ilgili sorun ve sıkıntılar var” dediniz. Ankara’ya gelen heyetle bakanlara ve ilgililere bütün sorunları anlattık. Konuyu 2 ay önce cumhurbaşkanıma götürdüm. Cumhurbaşkanım, “Fuat Oktay başkanlığında bir toplantı yapın” dedi. Bakanlarımızın da katılımıyla bir tütün toplantısı yaptık. Toplantıda, tütünle ilgili yasal değişikliğin neden yapılması gerektiğini anlattık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışılıyor. Siz nerede duruyorsanız bizde orada duruyoruz. Sizlerin vermiş olduğu destek ve dualarla, haklı taleplerle yanınızda durmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

“ÇOK MÜCADELE ETTİK”

Milletvekili Çalık daha sonra Güzelköy Mahallesi’ni ziyaret ederek, burada tütün üreticileriyle bir araya geldi. Sorun ve istekleri dinleyen Çalık, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında ilgili bakanlarla birlikte bir tütün toplantısı yaptık. Yeni bir hukuki düzenleme yapılmak üzere karar alındı. Bunun için çalışma yapılıyor ve biz bu çalışmayı takip ediyoruz. Bir yasal düzenleme, değişiklik yapılması gerekiyor. Bunun için çok mücadele ettik. Geldiğimiz noktada emin adımlarla ilerliyoruz. Çok fazla ceza kesilmediğini, İçişleri Bakanlığımızdan müsaade istediğimizi herkes biliyor. Tütün üreticisinin dün olduğu gibi bugünde yanındayız” dedi. 

“HASAR TESPİTLERİ YAPILIYOR”

Tütünün doludan dolayı yaşadığı zararın kendileriyle paylaşıldığını dile getiren Çalık, şunları söyledi:
“Tarım ve Orman İl Müdürümüz Tahir Macit ile görüştük. Gerekli talimat verildi ve hasar tespitine başlandı. Hasar tespitleri yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi ile sabah görüştüm. Bakanımıza durumu söyledim ve “emanet sizde” dedim. Tütünleri doludan zarar gören çiftçilerimizin zararlarının tespit edilmesi için sahada çalışmalar sürüyor. İl müdürümüzü bakan yardımcımız aradı ve talimatını verdi. Hasar tespitinden sonra destek vermek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.”
Milletvekili Çalık daha sonra Kurucaova ve Erkenek mahallelerinde muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakmadan Geçme