Depremzede çocukların bayram harçlıkları Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yara alan Malatya'da Doğanşehir ilçesine bağlı olan ve depremde 40 kişinin hayatını kaybettiği Kurucuova Mahallesinde 150 depremzede çocuğa kapalı zarflar içinde Ramazan Bayramı harçlıkları dağıtıldı. Etkinlikte çocuklara oyuncak, ailelerine ise giyim malzemesi hediye edildi.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yara alan Malatya’da Doğanşehir ilçesine bağlı olan ve depremde 40 kişinin hayatını kaybettiği Kurucuova Mahallesinde 150 depremzede çocuğa kapalı zarflar içinde Ramazan Bayramı harçlıkları dağıtıldı. Etkinlikte çocuklara oyuncak, ailelerine ise giyim malzemesi hediye edildi.
 
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da depremzedelere yönelik olarak hayırseverlerin destek ve katkıları ile 8 tır malzeme ve 550 gıda paketi dağıtan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı, Ramazan Bayramı öncesinde de depremzede çocuklara yönelik etkinlik düzenledi.
 
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, Rışvanlılar Derneği Başkanı Dr. Ali Yalçın, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Gönüllüleri Melisa Tan ve Asena Bal, 6 Şubat depremlerinde 40 kişinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği Kurucaova mahallesini ziyaret ederek, burada çocuklarla ve mahalle sakinleriyle bir araya geldiler.
 
Rışvanlılar Derneği Başkanı Dr. Ali Yalçın, birçok yıkım ve mağduriyete, gözyaşına sebep olan deprem yaralarının sarılmasına destek olmak amacıyla Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı’nın çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlediğini belirterek, amacın yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nda çocukların birazda olsun yüzünü güldürmek olduğunu ifade etti.  Dr. Yalçın, depremden dolayı ağır yara alan vatandaşların acılarının en aza indirilmesi ve normal hayata tekrar dönebilmek için ufak bir dokunuşun bile çok önemli olduğuna işaret etti.  Dr. Yalçın, “Hayırlı ve anlamlı hizmete sahiplik ettikleri için Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Yönetimine teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger ise vakfın depremin ilk gününden itibaren Malatya ve bölgede yaraların sarılmasına yönelik olarak önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.
 
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, “Hepinizin yolu, bahtı açık olsun. Bu acıyı belki asırlar boyu yaşamayacağız, ama biz, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı ve yöneticileri olarak bugün size çok küçük dokunmaya geldik. Kıymeti yoktur, zarflarda birer bayram harçlığı var.  İnanıyoruzki sizlerin içinden mutlaka geleceğimize, yarınlarımıza ışık olacak; Mühür olacak nice bilim adımı, ilim adamı, devlet adamı çıkacaktı, ümidinizi kesmeyin, gülün. Siz gülerseniz bizim umudumuz açık olacak. Allah’ın izni ile acıları da vicdanımıza mezar edeceğiz. Lütfen gülün. Bayramınız şimdiden mübarek olsun. Şuna söz veriyorum; ben bir gün bu dünyada olmasam bile Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfına her an başvurabilirsiniz. Şu anda Amerika ve Londra’da 4 kızımızı okutuyoruz, İstanbul ve bütün Türkiye’de ise 440 tane üniversite öğrencimizi okutuyoruz. Burada Kurucuova’da söz veriyorum; içinizden üniversiteyi kazanıp bize müracaat eden hiç kimse geri dönmeyecek.” dedi.
 
Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı gönüllüleri önceden hazırlanmış olan ve içinde bayram harçlıkları olan zarfları tek tek çocuklara ve ailelerine teslim ederken, çocuklara oyuncak, ailelerine ise giyim ve hijyen malzemesi hediye ettiler.
 
Çocuklara günün anısına çikolata ikramı da yapıldı

Bakmadan Geçme