Ege İnci'nin Yazar Hasan Muslu İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Hasan Muslu İle Röportajı

Ege İnci'nin Yazar Hasan Muslu İle Röportajı

1.Kısaca kendinizi anlatır mısınız?
İstanbula bağlı Çatalca'nın Hallaçlı mahallesinde 30.11.1964 yılında dünyaya geldim. 8 kişilik bir aileydik. 6 kardeşin arasında En büyükleri bendim. Küçük yaştan beri şiire müziğe karşı ilgim vardı.

2.Ne kadar zamandır yazıyorsunuz?
15 seneden beri şiir yazmaktayım

3. Yazmanızda en büyük etken nedir? Kitabınızla ilgili aldığınız en kötü ve en iyi yorum nedir?
Şiir yazmakta ki en büyük etkenim Hayatımda yaşadığım acı tatlı olayları dile getirmenin en güzel yolu şiir yazmakla olur diye düşünüyordum bu yüzden şiir yazmaya başladım.
Aldığım en kötü yorum ise bir akrabamın bana niye böyle boş işlerle uğraşıyorsun demesiydi.
Aldığım en iyi yorum ise Oğlumun türkçe öğretmeninden gelen yorumdu. Abi sen şiir yazmaya devam et güzel yazıyorsun dedi ve beni heveslendirdi.

4. Şiirlerinizi kitaplaştırmanın amacı peki?
Şiirlerimi bir kitapta toplayıp bastırmamın amacı ise geleceğe bir eser bırakmaktı. Tüm genç ve yüreği gençlere tavsiyem gerçekleri kağıda dökün ve geleceğe bir eser bırakın. Bu eseri meyve fidanı gibi düşünün. Bugün siz bu eserleri anı olarak bıraktığınızda gelecek nesiller ondan faydalanır ve onlarda gelecek nesillere aktarır.

5. Kitabınızın ismi neden Merdiven?
Kitabımın ismini Merdiven koymamdaki sebebim başımdan geçen bir olaydı. Bu olay Hastanede kan kanseri birine kan verdikten sonra baygınlık geçirdim. Ve o esnada iki kişi koluma girdi ve gökyüzüne doğru çıkan merdiveni gördüm. O iki kişi beni merdivenden yukarı çıkardılar. Ve bir müddet sonra geri döndürdüler. İşte yaşadığım bu olayı şiirimede döktüm. Ve kitabıma bu ismi vermeme sebep oldu.
6. Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?
Yazarken ilham aldığım şairler ve kişiler Necip Fazıl Kısakürek, Cemal Süreya, Atilla İlhan ve eski ozanlar.

7. Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?
Konularımı genellikle çevremde ve hayatımda yaşadığım olaylardan esinlenerek şeçiyor ve yazıyorum. Şiirlerimde dini, aile, sevgi, kahramanlık, aşk, vatan sevgisi içeren konular vardır.

8. Peki son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?
Ve son olarak şiir yazmak isteyen, şiir okumayı seven kişilere tavsiyem geçmiş büyük ozanların kitaplarını okumalarını, ve bugünün şairlerini okuyup onlardan esinlenerek kendilerininde şiir yazmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ve minnet duyarım.

Bakmadan Geçme