Enver Kiraz: Malatya ve Türkiye'ye baharı getireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, 'Malatya'nın hakkını alabilmesi için mücadele edip, sesinin yükselteceğiz. Pazar günü seçim var, bütün Malatyalıların desteğiyle ve gücüyle hem Malatya hem de Türkiye'ye baharı getireceğiz' dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Enver Kiraz, “Malatya’nın hakkını alabilmesi için mücadele edip, sesinin yükselteceğiz. Pazar günü seçim var, bütün Malatyalıların desteğiyle ve gücüyle hem Malatya hem de Türkiye’ye baharı getireceğiz” dedi. 

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kaldığını dile getiren Kiraz, “Büyük bir heyecanla seçimlere hazırlanıyoruz. Malatya’da maalesef bu süreci depremin gölgesinde geçirdik. Çok büyük bir yıkım oldu, birçok insan mağdur. Seçim çalışmaları da bunun gölgesinde geçti ama son viraja girerken çalışmalarımız hız kesmeden sürecek” diye konuştu. 

“BU SEÇİM BİR DEĞİŞİM SEÇİMİ OLACAK”
Kiraz, Malatya’da ilçelere ve ilçelere bağlı mahallelere birkaç kez gittiğini belirterek, şunları söyledi:
“Malatya merkezde de birçok mahalleyi ziyaret ettim. Seçim çalışmalarını çok yoğun bir kapsamda sürdürdük. Bir taraftan depremlerin yaralarını sarma bir taraftan da seçim çalışmalarına devam ettik. Şu an sahada bizi mutlu eden tablo şu; iktidarın çok büyük sıkıntılar ve tahribatlar yaşattığı görülüyor. Bu seçim bir değişim seçimi olacak. Cumhurbaşkanlığı ve meclis çoğunluğu anlamında çok başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Sahada gördüğümüz tablo tamamen bu yönde.”

“MALATYA’DA MİLLETVEKİLİ SAYISINI ARTIRACAK TEK PARTİYİZ”
“İlk turda 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak” diyen Kiraz, “Sahada bunu görüyoruz ve inanıyoruz. Ayrıca, Malatya’da da milletvekili sayımızı artıracağız. Çok güzel bir birliktelik sağlandı. Bu birliktelikte de Cumhurbaşkanı adayımız ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok büyük bir payı var. İttifak ortaklarımızı herkes görüyor. Türkiye’nin her yerinde beş siyasi parti ile birlikte giriyoruz. Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti’yle ittifakız ve bu partilerinde adayıyız. Malatya’da milletvekili sayısını artıracak tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunun dışında hiçbir parti milletvekili sayısını artıramıyor veya milletvekili çıkaramıyor. Vatandaşlarımız şu anki iktidarı değiştirmek istiyorlarsa, bunu Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşerek gerçekleştirebilirler” ifadelerine yer verdi.

“GÖRÜNEN TABLO UMUT VAAT EDİYOR”
Kiraz, 14 Mayıs seçimlerinin bir birleşme seçimi olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Biz, “Birleşe birleşe kazanacağız” diyoruz. Birleşe birleşe geldik, birleşe birleşe de son virajda kazanıyoruz. Şu anda görünen tablo bize umut vaat ediyor. Tabii bizim kazanmamız, herkesin kazanması anlamına geliyor. Biz kazanınca hiç kimse kaybetmeyecek.”

“MALATYA’YI YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında hızlı bir şekilde Malatya’yı ayağa kaldıracaklarını dile getiren Kiraz, “Malatya’nın buna ihtiyacı var ve tekrar eski günlerine dönecek. O huzuru, mutluluğu ve güveni bulacağız. Bu sokaklarda birlikte gülüp, eğleneceğiz, parklarda birlikte oturacağız. Yıkılmış olan bu kenti yeniden ayağa kaldıracağız. Bunu da hızlı bir şekilde yapacağız. Ayrıca, iktidarımızda depremde evleri ve işyerleri yıkılan vatandaşlarımıza ev ve işyerlerini beş kuruş almadan yapacağız. Buna herkes inansın ve güvensin. Pazar günü sandıklar açıldığında herkes görecek ki Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda cumhurbaşkanı olacak. Bunun yanında milletvekili sayımızı da artıracağız. Hemen işe koyulacağız. Son iki güne geldik, tek düşüncemiz önümüzdeki dönemde Malatya’yı yapılandırmak. Vatandaşlarımızdan aldıklarımızla önemli bilgi ve tecrübelere sahibiz” diye konuştu. 

“HEM MALATYA HEM DE TÜRKİYE’YE BAHAR GELECEK”
Kiraz, Malatya’yı yakından tanıdığını, sorunlarını ve çözümlerini çok iyi bildiğini ifade ederek, “Malatya’nın her sokağını, köyünü bilen, her sorununa hakim birisiyim. Malatyalılara da çağrıda bulunmak istiyorum; bende il başkanlığı yaptım, başka partilerinde il başkanlarını gördüler. Onlarda milletvekilliği için aday bende adayım. Ellerini vicdanlarına koysunlar; biz mi Malatya için iyi işler yaparız, biz mi Malatya’yı ayağa kaldırırız, biz mi Malatya’nın dertleriyle dertleniriz yoksa onlar mı? Onların il başkanlığı döneminde de kimse kendilerine ulaşamıyordu; muhtar STK’larla iletişimleri yoktu. Ama bizim telefonumuz ve il başkanlığımızın kapısı herkese 24 saat açıktı. Her gelen vatandaşımız bize rahatlıkla derdini, sorunun anlattı. Hangi partili olduğunu hiç sormadık. Nasip olur Malatyalıların desteğiyle meclise gidersek, meclis odamızın kapısı da tüm Malatyalılara açık olacak. Görüşü ne olursa olsun, oy vermiş vermemiş durumuna bakmadan kimliğinde ‘Malatya’ yazması bizim için yeterli… Bu kentin insanını seviyoruz ve bu kentin birlik, beraberliğine hizmet etmek istiyoruz. Herkes derdini bizimle çok rahat bir şekilde paylaşabilecek. Sürekli Malatyalılar ve her kesimle birlikte olacağız. Malatya’nın hakkını alabilmesi için mücadele edip, sesini yükselteceğiz. Pazar günü seçim var, bütün Malatyalıların desteğiyle ve gücüyle hem Malatya hem de Türkiye’ye baharı getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme