Günata Ailesi Yıllık Akraba İstişare Toplantısı Yaparak Türkiye'ye Örnek Oluyor

Pandemi sürecinde iki yıl ara verilen yakın akraba birlik ve dayanışma toplantısının yedincisi gerçekleşti.

Pandemi sürecinde iki yıl ara verilen yakın akraba birlik ve dayanışma toplantısının yedincisi gerçekleşti.
Malatya eşrafından örnek bir aile tablosu çizen faaliyetleri arasında bir çok hayırlı hizmetlere de imza atan aile bir bahçeyi tıklım, tıklım dolduran akrabalarıyla kaynaşma, güç birliği ve hedefleri konusunda Türkiye de örneğine az rastlanan ya da hiç olmayan bir Büyük birlikle yıllık toplanmalarına Bostanbaşındaki bahçeli evinde ev sahipliği yapan TÜRK OCAKLARI başkanı Nadir Günata anlamlı, duygulu ve hedefi olan bir konuşma gerçekleştirdi.
Çok sayıda erkek ve bayanların katıldığı dayanışma toplantısında konuşan Nadir Günata Aile birliğinin, komşu ve akraba birliğinin öneminden bahsederek Devletin temeli AİLEDİR bunun arasına fitne sokmayın, sokturmayın diyerek Ülkemizin birliğinin aile birliğinden geçtiğinden bahsetti. İkiyüz elli kişiye yakın akrabaların bir araya gediği dayanışma toplantısında Kuran tilaveti, Mevlid ve dualarla  yapıldı.
Ziyafetlerle Devam Eden Toplantı Görülmeye Değer Nitelikteydi.
Nadir Günata milliyetçiliğin aileden başladığını ailesini sevenlerin Ülkesini seveceğini, Bayrağını, Vatanını ve Devletini seveceğini akrabaların birbirine kızabileceğini ama Küs olunamayacağını ısrarla anlattı. Bunun kötü örneklerinin olduğundan bahsetti. Anaları, Babaları ve geçmişte vefat edenlerin hatıraları kendilerine rehber olduğunu ancak vefat ettikleri için dualarla yetindiğinden bahseden Nadir Günata;
" Çok Kıymetli Komşularımız değerli gençler bu 7. Seferini yaptığımız Aile birliği toplantımıza Ailemiz adına hoşgeldiniz diyorum. Hepinizin mübarek Kurban bayramı kutlu olsun. Nice güzel günler görelim inşallah.
Değerli misafirler bu gördüğünüz bahçe ve etrafında bulunan bütün topraklar Atalarımızdan bize kalan miraslar idi. Ancak zaman içerisinde tabi parçalanmalar, veraset şeklinde dağılmalar oldu. Ancak bilinmeli ki sağımızda gördüğümüz ceviz ağacı babamızdan kalan bir eserdi. Solumuzda gördüğümüz kızılcık belki bizim tarihimizi simgeleyen 3 - 5 yüzyıl geriye giden bir kızılcık ağacıdır.
Yeni yetişenlerde ancak bizim eserlerimiz, bu düşünceyi, bu fikri, bu anlayışı devam ettirme ve buralara kıymet verirler önem verirler. Biz burada bir Aile tanıştırma komşularla bir araya gelme bayramları kutlamak. 2 Sene pandemi dolayısıyla bir araya gelemediğimiz için bir takım Akrabalarımız, Yakınlarımız, Komşularımızdan vefat edenler oldu.
Biz hepsine dua ediyoruz. Mekânları Cennet olsun. Anlaşılıyor ki Akrabalarımız sık, sık bir araya gelmesi gerekir. Ülkenin de buna ihtiyacı var. Milletimizin de buna ihtiyacı var. Her şey birlikten bir olmaktan geçer. O yüzden Aile birliği Devletin, Milletin temelidir. Bu temele çok dikkat etmemiz lazım.
Aile bağlarını güçlendirmek, yeni yetişen gençlerimizi birbirleriyle tanıştırmak, gelinleri bir araya getirmek, Kızlarımızla bir araya getirmek bizim en büyük görevlerimizden biridir.  Hepimiz belli bir yaşa gelmiş ve memleketin hizmetinde gayret gösteren insanlarız.
Bu bakımdan Günata ailesi olarak Şehriban Günata’nın hepimiz evlatlarıyız. En son biliyorsunuz benim anam hepinize selam vererek vedalaşmış idi. Ama bugün amanız yoktur. Babamızda yoktur, Dedelerimiz de yoktur. Yani bir nefesle ebedi aleme yanımızdan göçüp gitmişlerdir.
Bu birlik beraberliğimizi dün nasıl devam ettirildi ise bundan sonra ’da Günata Ailesi olarak hep birlikte devam ettireceğiz. Bir araya geldiğimiz Günata Ailesi Yıllık Akraba İstişare Toplantısı Yaparak Türkiye’ye Örnek Oluyor. Hepinize Günata Ailesi olarak hoş geldiniz diyorum” diyerek konuşmasına son verdi. Katılan akrabalara tebrik, takdir ve teşekkürlerini söyleyerek Kurban bayramlarını kutladı.
 

Bülten

Bakmadan Geçme