• Haberler
  • Genel
  • Hakkari ve Van'dan acı haber: 1 asker ve 1 korucu şehit oldu

Hakkari ve Van'dan acı haber: 1 asker ve 1 korucu şehit oldu

Hakkari Çukurca ve Van Çaldıran bölgesinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu 1 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit olurken, 1 güvenlik korucusu da yaralandı. Ayrıca Mardin'de hava harekatından kaçan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Çukurca ve Van Çaldıran bölgesinde teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu 1 asker ve 1 güvenlik korucusu şehit olurken, 1 güvenlik korucusu da yaralandı. Ayrıca Mardin’de hava harekatından kaçan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 03 Temmuz 2017 tarihinde Hakkari Çukurca ve Van Çaldıran bölgesinde icra edilen operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu, Hakkari Çukurca’da 1 askerin ve Van Çaldıran’da 1 güvenlik korucusunun şehit olduğunu bildirdi. 1 güvenlik korucusunun da yaralandığı, yaralanan güvenlik korucusunun derhal hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

“Mardin’de hava harekatından kaçan 2 terörist operasyonla etkisiz hale getirildi”Ayrıca, 02 Temmuz 2017 tarihinde Mardin Dargeçit kırsalında birliklere silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik düzenlenen hava harekatından kaçan 2 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu terörist, keşif ve gözetleme vasıtaları ile Şırnak İdil kırsalında tespit edildi, tespit edilen 2 BTÖ mensubu icra edilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Bakmadan Geçme