Hayvan Severler Görev Başında

Uzmanlara göre Kış aylarında kediler için 6, köpekler için ise 17 saat dışarıda aç kalmak hayati risk taşıyor. Bu saatlerin aşılması durumunda ise bu hayvanlar donarak hayatını kaybedebiliyor.

Uzmanlara göre Kış aylarında kediler için 6, köpekler için ise 17 saat dışarıda aç kalmak hayati risk taşıyor. Bu saatlerin aşılması durumunda ise bu hayvanlar donarak hayatını kaybedebiliyor.

Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök ve yönetim kurulu tarafından Örnek davranış. Malatya Soykan Meydan’da Sokak hayvanları için Yem ve barınacak ev bıraktılar ve vatandaşlardan tam not aldılar.

 “Yaşamaları için elimizden gelen çok şey var”

Gurup adına basın açıklamasında konuşan Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, “Kış aylarında sokak hayvanlarını korumayı unutmayalım. Malatya Soykan meydanında sokak hayvanları üşümesin ve yemsiz kalmasın istiyoruz. Bugün burada sokak hayvanlarına yardım vesilesi ile kullanmadığımız eski battaniyelerimizi de kullanmış olduk. Hem hayvanlarımız soğukta üşümüyor. Hem de karınları doyuyor.  Burada onlara barınacağı, mamalarını yiyebilecekleri belki geceyi geçire bileceği minik evler yaptık. İnanıyoruz ki şehrimizin bütün mahallerinde muhtarlarımızın, duyarlı vatandaşlarımızın ve gençlerimizin de desteği ile sert geçen bu kış aylarında sokaktaki dilsiz dostlarımızın derdine derman olacağız. Onlar bizlere emanet ve her birimiz evde kullanmadığımız kaplarımızın içerisine bir minder veya battaniye koyarak onlara sıcak bir yuva verebiliriz. Bizler hayvanların için barınabilecekleri evleri birçok alana dağıttık bu anlamda onların barınmasında gençlerimizin ve vatandaşlarımızın da ellerinden geleni yapmalarını diliyoruz” dedi.

Handan Bulut, “Bizler diyoruz ki; Sokakta ki hayvanlarımız dışarıda kalmasın”

Sokak hayvanlarına destek çağrısında bulunan Kayısı Diyarı Toplum Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Handan Bulut, “Biliyorsunuz ki sokaklarda binlerce hayvanımız var. Hepsi aç ve açıkta bir şekilde onlara sıcak bir yuva verebilmek için böyle bir çalışma başlattık. Tabi ki bu çalışmamız daha başlangıç, sadece ellimizde olanlar ile 10 tane mahalleye yetebildik. Bu çalışmamızı şehir genelinde mahalle mahalle gezerek ve muhtarlarımızla iş birliği yaparak devam ettirmeyi ve daha fazla büyütmeyi amaçlıyoruz. Bizler diyoruz ki; Sokakta ki hayvanlarımız dışarıda kalmasın çünkü artık kış ayındayız ve yavaş yavaş soğuklarda kendini göstermeye başladı. Umuyoruz ki bizler bu proje ile tüm illerimize örnek olur ve bu yolda onlarında desteği ile birlikte devam ederiz” şeklinde konuştu.

Emekli diyanet mensubu olan Şevket Sever,  “Sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve onların barınacakları yuvaları inşa etmek için çabalıyoruz. İnşallah bu yolda muhtarlarımızla ve yerel yöneticilerimizle beraber bu projemizi geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Selcuk DÖNMEZ-malatyamuhabir

Bakmadan Geçme