İş İnsanı Karaman Kavuk, AK Parti'den aday adaylığını açıkladı

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk AK Parti'den 28. Dönem Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk AK Parti’den 28. Dönem Malatya Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

“Gündemimiz asla seçim değildir, gündemimiz yalnızca şehrimize hizmet etmektir.”

AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu ve ülkeye hizmet etmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Kahraman Kavuk, “Malatya’mızda 6 Şubat tarihinde gerçekleşen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde canlarımızı, yakın arkadaşlarımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı kaybettik. Bu büyük afetin acılarını silmek mümkün olmayacak biliyoruz ancak bu afetin etkilerini en aza indirmek ve Malatya’mızı tekrar inşa ve ihya etmek için hep birlikte çalışacağız. Bugün gündemimiz asla seçim değildir, gündemimiz yalnızca şehrimize hizmet etmektir. Asrın felaketinin izlerini hep birlikte sileceğiz, yaralarımızı hep birlikte saracağız. Malatya İçin Hemen Şimdi diyerek ilk günden itibaren bu yönde elimizden geldiğince gayret ve çaba içerisindeyiz. Çünkü kaybedecek bir saniyemizin dahi olmadığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kahraman Kavuk, “Halis niyetler ve temiz duygularla başta ülkemize, Malatya’mıza, bu millete ve insanlığa hizmet etmek için 2023 Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olduğumu açıklıyorum. Allah yolumuzu açık etsin. Bütün arkadaşlarımın, dostlarımın ve ailemin desteği ve dualarıyla, milletimizin bize yükleyeceği sorumluluk ile Bismillah diyerek, Cenab-ı Allahtan bizlere ülkemize, milletimize, Malatya’mıza gök kubbede hoş sedalar bırakacak hizmetler yapmayı nasip etmesini diliyorum. Doğduğum, büyüdüğüm, yetiştiğim Malatya’mıza hizmet etmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ile “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna katkı sunmak ve “Malatya Yüzyılı” hedefini gerçekleştirmek için Malatya Bize, Biz ise Malatya’ya Emanetiz diyorum.” şeklinde konuşarak 28. Dönem Malatya Milletvekilliği aday adaylığını kamuoyu ile paylaştı. 

Kahraman Kavuk Kimdir?

1974 yılında Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde doğdu. İlkokulu Derme İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Malatya Anadolu Lisesinde tamamladı. 
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Okan Üniversitesinde İşletme Dalında Yüksek Lisans yaptı.
1992 yılında ticaret hayatına başladı. 2008 yılında Akaryakıt, Hazır Beton ve İnşaat sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketi Kavuksan A.Ş.’yi babası Av. Ramazan Kavuk ile birlikte kurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır. 
2013-2014 yıllarında Yeni Malatyaspor’da As Başkanlık yaptı. 2016-2018 yılları arası Malatya Büyükşehir Belediyespor’da Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 
2017 yılından itibaren MADER Malatya Akaryakıt ve Otogaz Satıcıları Derneğinde Başkan Yardımcılığı görevi devam etmektedir. 
AK Partinin kuruluşundan itibaren aile bireyleri olarak partinin çeşitli kademelerinde aktif görevlerde bulundular. 2018 yılında İhsan Koca Başkanlığında oluşturulan AK Parti Malatya İl yönetiminde görev alarak İl Başkan Yardımcısı oldu. 2020 yılında yapılan kongrede tekrardan İl Yönetimine seçilerek İl Başkan Yardımcılığı görevine devam etti. Seçim İşleri ve İnsan Hakları Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme