• Haberler
  • Asayiş
  • Karakuş,Yerel Basın Görevini Layıkıyla Yapmıştır

Karakuş,Yerel Basın Görevini Layıkıyla Yapmıştır

6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren,yerel basınımız gerek sahada,gerek masada,muhabiri,kameramanı, spikeri ile canı pahasına görevini layıkıyla yapmıştır.

İnsanlarımızı anlamak mümkün değil. Sosyal medyaya bakıyorum CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’ü yere göğe sığdıramıyorlar. Halbuki yerel basınımızın canını dişine takarak verdiği mücadele, tüm olumsuz şartlara rağmen görevini ifa etmeye çalışması,yaşadığımız büyük afette her türlü zorluğa ,tehlikeye rağmen sahada olmaları hiç mi bir şey ifade etmiyor anlamıyorum.
Belki defalarca  ölümle burun buruna gelen, kilolarca ağırlıktaki kamerasına sarılıp önemli bir kare yakalamak,kamuoyunu bilgilendirmek noktasında verdiği mücadeleyi görmezden gelmek,yok saymak akla mantığa vicdana sığmıyor. 
6 Şubat depreminin ilk gününden itibaren,yerel basınımız gerek sahada,gerek masada,muhabiri,kameramanı, spikeri ile canı pahasına görevini layıkıyla yapmıştır.
Depremin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hala ofisi,evi olmadığı halde üstlenmiş olduğu sorumluluğun bilincinde olarak ayakta kalmaya,görevini yapmaya çalışan yerel basın mensuplarımız var.Her türlü zorluğa rağmen memleketini terk etmeyen,yıkık dökükte olsa şehrine sevdalı basın mensuplarımızın emeğini yok saymak mümkün değil.Kamuoyunu doğru bilgilendirme noktasında ellerinden geleni yapan,zaman zaman sitemkar,zaman zaman müteşekkir,acısıyla tatlısıyla bu şehrin güzel insanlarını bilgilendiren vefalı hemşehrilerimiz onlar.
 Sosyal medyada CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’e övgüler dizenler yerel basınımıza bir teşekkürü çok gördükleri gibi, ilk günden bu yana hiç durmadan bizlere haber sunmaya çalışan yerel basınımızı yok sayarcasına CNN TÜRK muhabirini yüceltmeye çalışıyorlar. Elbette ki Ulusal Basının önemini hepimiz biliyoruz ve Fulya Öztürk’e de emeği ve ilgisinden dolayı müteşekkiriz. Malatya’mızın sesine ses katmıştır.
Ben asıl teşekkürü yerel basınımızın hak ettiğine inanıyorum. Sahada bizzat şahit olduğum olaylar , depremin ilk günlerinde olumsuz hava koşullarına rağmen,kar altında koşturan,internet bulmak ,haber atabilmek için mücadele eden muhabirler,soğuktan elleri tutmayan kameramanlar enkazın içerisindeydi. Malatya'mızın sesinin duyulmaması yerel basınımızın basiretsizliği acizliği değildir. Yerel yöneticilerimizin yerel idarecilerimizin sesimizi yukarılara ulaştıramamasındandır. 
CNN TÜRK muhabirinin burada haber yapması  bizim için kıymetlidir.Emeği ve duyarlılığı için  CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk’e teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum.

Bakmadan Geçme