Keskin, Esnaf ayağa kalkmadan, ticaret canlandırılmadan Malatya yeniden ayağa kalkamaz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Malatya Çarşısı'nın ayağa kalkması konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, 'Yerinde dönüşüm olacak' dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Malatya Çarşısı’nın ayağa kalkması konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, “Yerinde dönüşüm olacak” dedi. 

Keskin, Çevreyolu üzerinde açık alanda faaliyet gösteren, konfeksiyon, seyyar lokanta ve çay ocağı ile tezgah açan diğer esnafları tek tek ziyaret ederek, hem geçmiş olsun dileklerinde bulundu, hem de sorun ve taleplerini dinleyerek istişare yaptı. 

MESOB Başkanı Keskin, tezgah açan her esnafın Malatya’da hayatın olduğunu gösteren birer nefes olduğunu belirterek, “Malatya baba ocağıdır, terk etmeyeceğiz. Memleketimizi ayağa kaldırmaktan başka çaremiz yoktur. Sabırlı olacağız, kötü günleri birlik ve beraberlik içinde birlikte atlatacağız. Birbirimizi idare edeceğiz, birbirimize destek vereceğiz, esnafımız halkımıza olabildiğince fiyatlar konusunda destek vermeli. Hem evi, hem işyeri yıkılan esnafımızın büyük sıkıntısı var, bunların çözümü için çaba gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Doğanşehir ziyaretinde yüz yüze görüşerek, esnafımızın talep ve sorunlarını arz ettik. Malatya’ya gelen tüm bakanlarımıza yine sorun ve taleplerimizi aktarıyoruz.  Milletimizden, devletimizden Allah razı olsun.” dedi.

Keskin, Malatya’da önceliğin bir an önce ticari hayatın başlatılması olduğunu her platformda dile getirdiklerini belirterek, “Malatya Çarşısı’nın yerinde dönüşümü için, herkesin kendi yerinde işyerine tekrar kavuşması için çaba gösteriyoruz. Çarşı merkezinde işyerleri 2 katlı olur, 3 katlı olur, bunlar teknik konular, bilimsel olarak en doğru olana mutlaka karar verilecektir. Esnafı ayağa kaldırmadan, ticareti yeniden canlandırmadan Malatya yeniden ayağa kalkamaz. Malatya’yı terk etmeyeceğiz, baba ocağını terk etmeyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Keskin, tezgahta eşleri ile birlikte çalışan kadınların ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek, kadınların her zaman ve her yerde baş tacı olduğunu kaydetti.

Keskin, çay ocaklarında oturan vatandaşlarla da sohbet ederek, birlikte çay içti.

Bakmadan Geçme