Mahmet Övgü İyi Parti FETo ve Gladyo

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Başkan Selahattin Gürkan'a övgülerde bulundu.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Başkan Selahattin Gürkan'a övgülerde bulundu. "Malatya Başkanının Karnesi" başlıklı yazısında, yerel seçim yarışının henüz başlamadığını ancak adayların görücüye çıktığını ve partilerin çalışmalarını hızlandırdığını belirtti. AK Parti'nin temayül yoklamasında Malatya'nın açık ara önde olduğunu ifade etti. Mevcut Başkan Selahattin Gürkan'ın ilk sırada yer aldığını ve Malatya'nın etkili siyasi aktörlerinden Öznur Çalık'ın ikinci sırada olduğunu söyledi. Gürkan, mevcut başkan olarak hizmet ve farklı sosyolojilere hitap açısından iddialı olduğunu belirtti.

Yüzde 68.47 oy oranıyla ilk seçiminde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gürkan, önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı'nın doğal adayı olduğunu vurguladı. "Malatya tarihinde yapılan hizmetlerin kat kat üzerinde hizmetlerimiz oldu. Türkiye'nin en ucuz suyu, ekmeği, taşımacılığı Malatya'da. Bu tesadüf değildir. Bu şehrin dengesini bozmaya kalkışanlara müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Başkan Gürkan'ın gerçekleştirdiği projeler arasında 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Beydağı Tabiat Parkı ve Kuru Kayısı Lisanslı Depo gibi birçok proje bulunuyor. İki önemli tespit de dikkatleri çekenler arasında yer alıyor: Malatya Büyükşehir Belediyesi, tarihinde yatırım bütçesi kendi bütçesinden daha fazla olan tek belediye olarak kaydediliyor. Ayrıca, Gürkan'ın başkanlık yaptığı 20 yıllık dönemde ruhsat verdiği binalarda deprem ve doğal afetler dahil hiçbir sorun yaşanmamış.

Yazının tamamı için ⤵️
https://m.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2023/11/30/iyi-parti-feto-ve-gladyo

Bakmadan Geçme