• Haberler
  • Spor
  • Malatya Türkiye Boks Şampiyonu Çıkartı 

Malatya Türkiye Boks Şampiyonu Çıkartı 

Muğla Fethiye'de düzenlenen Yıldızlar Boks şampiyonasında Malatyalı sporcular 75 kg da Sedef NERGİZ Türkiye Şampiyonu olurken +81 kg da Miraç ÖZGENEL Türkiye üçüncüsü oldu.

Muğla Fethiye'de düzenlenen Yıldızlar Boks şampiyonasında Malatyalı sporcular 75 kg da Sedef NERGİZ Türkiye Şampiyonu olurken +81 kg da Miraç ÖZGENEL Türkiye üçüncüsü oldu.
Malatya'da 10 yılda 4 branşta 500 yakın Türkiye'de dereceli sporcu 100 yakın Avrupa Ve Balkan dereceli sporcu çıkartan Milli Takım Antrenörü Ramazan Yavuz zaferlerine her yıl olduğu gibi bu yılda yeni dereceler ve şampiyonlar eklemeye ve adını spor tarihine altın harflerle yazdırmaya devam ediyor.
Müsabakalar ile ilgili açıklama yapan Milli Takım Antrenörü Ramazan Yavuz şunları söyledi; " Deprem herkes gibi sporcularımızı hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok etkiledi. Kısa sürede yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda 2 Sporcumuz çeyrek finalde çok bariz şekilde önde olduğumuz maçı hakem hatalarından dolayı elendi. Sporcularımız Sedef NERGİZ 75 kg da Türkiye Şampiyonu olurken +81 kg da Miraç ÖZGENEL Türkiye üçüncüsü oldu. Çok zor şartlarda çalışan sporcularımız şampiyona da madalyalar ile dönmemiz bizleri mutlu etti. Özellikle +81 kg da yarışan Miraç Özgenel 3 ay önce talihsiz bir sakatlık yaşamıştı. Ocak ayında yapılan Müsabakada kaval kemiği kırılmıştı. Ameliyat oldu. 2 haftalık antrenman ile Malatya il seçmesi de 3 maç Türkiye Şampiyonasında ise 4 maç alarak yarı finale çıktı. Milli sporcuları ve kategorisinde en iyi sporcuları yendi.
Sakatlık nedeniyle şampiyonayı üçüncü olarak tamamladı.
Milli Sporcumuz Sedef NERGİZ ise 75 kg da ilk eleme maçını geçtikten sonra 2 kez Avrupa üçüncüsü olan Ordu ili sporcuyu yenerek adını yarı finale yazdırdı. Aynı gün kusma ve ateş vb. Sorunlardan dolayı 2 serum ile müsabakaya çıktı . yarı finalde rakibini 2. Raund da nakavt etti. Finalde ise Elazığ rakibini yenerek 75 kg da Türkiye Boks Şampiyonu oldu.
Türkiye yıldızlar Boks Şampiyonasına katılan tüm Sporculara göstermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı olan Milli sporcumuz Sedef NERGİZ ve Türkiye üçüncüsü olan Miraç Özgenel'i tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim. "Dedi.
 

Bakmadan Geçme