Malatya Ülkü Ocaklarından Her Şehide Bir Bayrak Projesi

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından başlatılan, 'Her Şehide Bir Bayrak' çalışması ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından başlatılan, “Her Şehide Bir Bayrak” çalışması ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Göreve geldiği ilk günlerden itibaren, Ülkücü Şehitleri kendi namusu bilen bir anlayışla hareket eden ve kayıp olan Ülkücü Şehit mezarlarını tek tek tespit ederek bu mezarların yerlerinin açığa çıkarılmasına vesile olan Başkan Şengönül, yeni başlattığı bir çalışmayla da her Ülkücü Şehidin kabrinin başına bir Türk Bayrağı dikilmesine vesile oluyor. Yapılan çalışmalara bizzat katılan, eline küreği alıp bayrağın dikileceği alanları tek tek açan, Ay yıldızlı bayrağımızı göndere çeken ve yaptığı işin ulviliğinin farkında olarak, söz konusu Şehitler olduğunda ‘canımızın ne ederi, cananımızın ne değeri’ anlayışıyla hareket eden Başkan Şengönül, bir an dahi duraksamadan bu çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Başkan Şengönül: “Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şüheda yurdudur. ‘Canı cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ anlayışıyla, vatanının selametini bütün dünyevi menfaatlerinden üstün gören Türk milleti, söz konusu vatanı olduğunda ölüme adeta bir toya yürür gibi gitmiştir. Bu sebeple, ülkemizin bir karışı yoktur ki, toprağını sıktığınızda oradan bir şüheda kanı fışkırmasın. Bugün dünyada kaç tane ülke vardır ki, temelinde Şühedalar yatmaktadır? Bugün kaç ülke vardır ki, sınırları Şehit kanlarının paklığıyla sıvanmış ve böylece tahkim edilmiştir? Bugün dünyada kaç tane ülkenin bayrağı rengini şehitlerinin kanından almıştır? Bütün bu vasıflara layık bir ülke vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkenin selameti uğruna, Ülkü Ocakları olarak yüzlerce Şehit verdik. Her biri Yusuf yüzlü, kurt bakışlı ve aslan yürekliydiler. Onları bir an olsun unutmadık, unutanların kanı kurusun dedik. Her biri Şüheda olup toprağa düştüler, topraktan ise gene kanlarıyla bayrak olup filizlendiler. Bu sebepledir ki, bu hareketi sonlandırmaya hiçbir beşeri güç muvaffak olamamıştır, bundan sonra da olamayacaktır. Cenab-ı Allah’tan temennim odur ki, bizleri Şehitlerimize layık kılsın ve onları bir an dahi unutturmasın. Var olsun Ülkü Ocakları!” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme