Mert, Maski Olarak Sahadayız

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programında olan altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılı yatırım programında olan altyapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yazıhan İlçesi Karasu Gurubu 1. Etap İçme suyu isale hattı çalışmalarını yerinde inceleyen MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Şartlar ne olursa olsun MASKİ olarak sahadayız, sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yazıhan İlçesi Kömüşhan ve Durucasu Mahallelerinin içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırmak için başlatılan Karasu Gurubu 1. Etap İçme suyu isale hattı çalışmaları devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve beraberindeki teknik heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Yatarım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahın, “Karasu, daha önce Köy Hizmetleri ve Özel İdare döneminde yapılmış ana isale hattı. Yaklaşık 32 mahalleye içme suyu sağlayan grup içme suyumuz. Projemiz yıllara bağlı olarak birtakım deformasyonlar ve daha sonrasında burada yapılan toplulaştırma çalışmaları neticesinde vatandaş parselleri içerisinde kalan hatlarımızdan dolayı bu projeyi yapmamız zarureti ortaya çıktı. Bu kapsamda etap etap ana isale hattımızı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bize vermiş olduğu direktifler ve destekler kapsamında yenileyeceğiz. Şu anda etap olarak 12 bin metrelik abone bağlantıları ile birlikte yaklaşık 15 kilometre. 600 tonluk içme suyu depomuzun kaba inşaatını tamamladık. Yakın zamanda servis bağlantılarıyla birlikte devreye alacağız. Bunun dışında da ana isale hattımızda da Sayın Genel müdürümüzün direktifleri doğrultusunda bir yol çalışması yaptık. Yol çalışması yarı aşamaya geldi. Bölgede sorunsuz içilebilir suyu sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda Malatya genelinde altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Bu konuda bir bahaneye sığınmadan tüm ekibimizle birlikte sorunsuz bir Malatya’nın alt yapısı için çalışıyoruz” diyerek, Yazıhan ilçesinde 32 mahallenin içme suyunu karşılayan Karasu Projesinin yenileme çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Mert, “Şu anda Yazıhan’a vermemiz gereken suyun dört katını veriyoruz ve Yazıhan’a içme suyu yetiştiremiyoruz. Durucasu eski bir belediye ve burada eski imkanlarla tarlaların bağın bahçenin içerisinden hatlar götürülmüş. Suyun nereye gittiğini kontrol etme şansınız yok. Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz. Bu bölgede ile ilgili olarak Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığımız bir proje yaptılar.  Durucasu’ya depo yapıyoruz. Medik Barajından bir yol açıyoruz. Bu bölgede şuanda yaklaşık 14 – 15 kilometrelik hat yenilemesi yapıyoruz. Burada 14-15 litre su kaybımız var. Artık hattımız nereden gitti, nereye abone yaptığımızı bunu daha net bileceğiz. Bize bu imkanları veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Biz hiçbir bahaneye sığınmadan, hiçbir gelir gidere bakmadan yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sayın başkanımızın bizzat verdiği talimatlar doğrultusunda hiçbir yerde susuz ve kanalizasyonsuz yer kalmayacak. Görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz hep beraber sahada olursak sahayı yönetiriz. Masa başında sahayı yönetme şansınız yok. Onun için hep beraber sahadayız. Yazıhan’dayız, Doğanşehir’deyiz bütün ilçelerdeyiz.  Bu konuda bir bahaneye sığınmadan tüm ekibimizle birlikte sorunsuz bir Malatya’nın alt yapısı için çalışıyoruz” diye konuştu.
Kaçak su kullanımı konusunda uyarıda bulunan ve bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirten MASKİ Genel Müdürü Mert, “Kaçak su kullanımına karşı mücadele vereceğiz. Kayıp- kaçak içme suyu kullanan vatandaşlarımızı tekrar uyarıyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bugün yakalamazsak yarın yakalayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme