Meteorolojiden Malatya İçin Kar Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Malatya Genelinde kar yağışı beklendiği belirterek, tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Malatya Genelinde kar yağışı beklendiği belirterek, tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Malatya genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek. Cumartesi Malatya genelinin kar yağışlı geçeceği; Malatya’nın güney ilçeleri (Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge, Yeşilyurt), yer yer kuvvetli kar yağışlı (5-20 cm) geçeceği beklenmektedir.
Pazar, Pazartesi, Salı bölge genelinin kuvvetli kar yağış geçeceği, yüksek kesimlerin (rakım 1000 m ve üzeri) yoğun kar (20 cm ve üzeri) yağışla geçeceği beklenmektedir.
Çarşamba günü kar yağışlarının etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Rüzgârların değişik yönlerden hafif, yer yer güney ve güney batı yönlerden orta kuvvetli esmesi beklenmektedir.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında setretmesi tahmin edilmektedir.
Oluşması Muhtemel Riskler
Ulaşımda aksamalar - Çığ Tehlikesi- Buzlanma -Kuvvetli Don Olay gibi olaylara karsı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşmasa muhtemel risklere karsı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Bakmadan Geçme