• Haberler
  • Siyaset
  • Milletvekili Süleyman Bülbül'den TÜİK Enflasyon Verilerine Sert Tepki

Milletvekili Süleyman Bülbül'den TÜİK Enflasyon Verilerine Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, TÜİK'in mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Bülbül, TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon oranının yüzde 75,45, ENAG’ın açıkladığı yıllık enflasyon oranının yüzde 120,66 ve Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 38 olduğunu vurguladı.

TÜRK-İŞ’in verilerine göre dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 18.969,22 TL, yoksulluk sınırının ise 61.788,99 TL olarak belirlendiğine dikkat çeken Bülbül, Hazine ve Maliye Bakanı'nın “En kötüsünü geride bıraktık” şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bülbül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hazine ve Maliye Bakanı çıkıp ‘En kötüsünü geride bıraktık’ diye açıklama yapıyor. Siz halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Verilerini manipüle ettiğiniz TÜİK enflasyonu bile yüzde 75 olmuşken, emeklinin 10 bin lirayla, asgari ücretlinin 17 bin lira ile geçinmesini beklemek düpedüz zalimliktir. Yanlış ekonomi politikalarıyla halkı mahkûm ettiğiniz bu yaşam düzeni hak mıdır? AKP’nin yarattığı bu gelir adaletsizliği düzenini ortadan kaldıracağız! Yoksulun cebinden alıp zenginin servetine akıttığınız her bir kuruşun hesabını tek tek soracağız!”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, halkın ekonomik sıkıntılarının görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, CHP olarak bu adaletsiz düzeni sona erdirmek için kararlı olduklarını ifade etti. Bülbül, ekonomik adaleti sağlayacak politikaları hayata geçireceklerini ve halkın haklarını koruyacaklarını vurguladı.

CHP'nin halkın yanında olduğunu belirten Bülbül, yoksulluğu ve gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme