Niyazi Dikenli Hocamızdan, Başkan Şengölül'e Teşekkür

Malatya ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI. Attığım resimleri lütfen tek tek inceleyin. Bir BOZKURTUN nasıl canını dişine takıp yol açtığına kare kare şahit olun sizde.

Bu gün sizlere, Allah'ın izni ile bir BOZKURT tanıtacağım...

Adı Turgay Şengönül ...

Malatya ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI. Attığım resimleri lütfen tek tek inceleyin. Bir BOZKURTUN nasıl canını dişine takıp yol açtığına kare kare şahit olun sizde.

Bu kutlu görev ile kutlandığından beri takipteyiz kardeşimi. O günden beri hep var gücüyle çalıştığına, hep bir gayretin içindee olduğuna şahit olduk.

Ama Allah var zor günde ne yapar bilmiyorduk. Onu da gösterdi bize.

Kendisi depremden hemen önce ameliyat olmuştu. O ameliyatın hemen ardından, depremle bütün şehir yıkılırken o ayakta kaldı. Aynı gün sahaya indi ve Malatya'ya hatta bütün TÜRKİYE'YE ÜLKÜ OCAKLARININ ne misyonu olduğunu, nasıl bir KUT ile kutsandığını gösterdi...

Depremden önce Turgay Başkan bir program başlatmıştı mesela. Her pazar günü Malatyada bir camide Ocaklı gençleri bir araya getirip, büyükleri ile beraber namaz kılmalarına öncülük ediyordu. Bu gün depremin üzerinden bir ay geçti ve bu etkinlik hiç aksatmadan devam ettiriliyor.

Çadır kentler kurulurken her yere koşturdu. Fiilen çadır kurdu. Bu arada KUTLU OCAĞI ihdas ederken, vincin üstüne çıkıp TÜRK BAYRAĞINI elleri ile göndere çekti.

Bunları yazarken aklıma 
"Ezan dinmez diyen, 
Bayrak inmez diyen, 
Birileri var" mısraları geliyor. Allah senden razı olsun başkanım.

Çadırda yaşıyan çocukların hepsine ulaştı. Dün gördüm videoyu. Yavrular sıra ile Ocağın çadırına girip Turgay Başkanlarının elini öpüp kandil münasebeti ile hediyeler alıyorlardı.

Bir başka yerde okulları gezip, orada yaşamak zorunda kalan Malatyalılara ikramlarda bulunup, hallerini hatırlarını soruyordu. Yıne sokak sokak gezip, iihtiyaç sahiplerini tespit ediyor ve onlara iaşe ya da başka ihtiyaçlarını ulaştırıyordu.

Geceleri ise BOZKURTLARI ile birlikte Malatyanın sokaklarında, caddelerinde YAĞMACILARA, HIRSIZLARA karşı nöbet tutuyor.

Her anı dolu dolu ÜLKÜ ile geçiyor.

Arada boş kalınca ne yapıyor biliyor musunuz..? Yıkılmak üzere olan ÜLKÜ OCAKLARI binasının karşısına sandalyesini atıp, orada oturup yeni ufukların hayallerini kurup, yeniden bir bismillah ile ayağa kalkıyor. 

Ricamdır; Özellikle yavruların yazdığı notun resmine ve sandalyede oturup, OCAĞIN nöbetini tuttuğu resime iyi bakın.

Allah senden razı olsun BAŞKANIM...!

NOT: EMİNİM DİĞER ŞEHİRLERDE Kİ BAŞKANLARIMIZDA AYNIDIR. ama ben Turgay Şengönül Başkanı tanıdığım için onu yazdım. Allah hepsinden razı olsun.

Bakmadan Geçme