PKK, Kerkük'te Türkmen lideri şehit etti

Bayat Aşireti'nin Türkmen lider Hüseyin Bayatlı, Irak'ın Süleymaniye şehri yakınındaki Kifri ilçesinde düzenlenen drone saldırıyla şehit edildi. Bayatlı, 'intikam' bayrağına sarılı naaşıyla on yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin yıllardan beri mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK kanlı saldırılarını Türkmen şehri Kerkük'te sürdürüyor. 2003 yılından beri Irak'ın çeşitli şehirlerinde ve Kerkük'de düzenlenen faili meçhul saldırılarda çok sayıda Türkmen lider şehit edilmişti.
TÜRKMEN AŞİRET LİDERİ BAYATLI KİFRİ'DE DRONE İLE ŞEHİT EDİLDİ
Bölücü terör örgütü PKK son olarak Süleymaniye'de Türkmen aşiret lideri Hüseyin Bayatlı'ya saldırdı. Bayatlı, 31 Mart günü öğleden sonra, Süleymaniye yakınlarında bulunan Kifri'de insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen terör saldırısında şehit edildi.
BAYATLI "İNTİKAM" BAYRAĞI İLE TOPRAĞA VERİLDİ
Türkmen Bayat Aşireti'nin lideri Hüseyin Bayatlı'nın Kifri'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Mücadeleci kimliği ile tanınan ve Atarürk hayranı olan Bayatlı'nın cenaze törenine, Irak Türkmen Cephesi Genel (ITC) Başkanı Hasan Turan ve çok sayıda kişi katıldı. Bayatlı'nın cenazesi Kifri El- Firdevs camisinde kılınan ikindi namazına müteakiben cenaze namazı sonrası ilçe ile aynı adı taşıyan Kifri mezarlığında toprağa verildi.
Bu arada şehit Bayatlı’nın cenazesinin Gökbayrak'ın yanı sıra Türkmenler için "intikam" anlamına gelen siyah Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verilmesi dikkati çekti.
"SALDIRI GÜVENLİK KARDEŞLİK VE İSTİKRARI BOZMAYA YÖNELİK!"
Öte yandan, Irak Türkmen Cephesi yaptığı açıklamada, (ITC) Türkmen aşiret lideri Bayatlı'nın, öldürülmesini şiddetle kınayarak, Irak Başbakanı ile IKBY yetkililerinden saldırının soruşturulması,ayrıca faillerin adalete teslim edilmesi talebinde bulundu.
ITC Başkanlığından yapılan açıklamada, "Türkmenleri doğrudan hedef alan bu saldırı, aynı zamanda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla, Kifri bileşenleri arasında güvenlik durumunu, istikrarı ve kardeşçe bir arada yaşamayı bozmaya yönelik tehlikeli bir göstergeye işaret etmektedir." ifadelerine yer verildi.
"FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMALI VE ADALETE TESLİM EDİLMELİ"
Yine Irak Başbakanı ve IKBY yetkililerine Kifri ilçesinde güvenliğin sağlanması, terör örgütlerinin ortadan kaldırılması, vatandaşların hayatlarının korunması için acil müdahalede bulunma çağrısında bulunulan açıklamada, "Bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil soruşturma başlatılması ve faillerin cezalarını almak üzere adalete teslim edilmesinin önemini ifade ediyoruz." denildi.
Açıklamanın son bölümümde ise şu ifadelere yer verildi: "Irak Türkmen Cephesi, Irak'taki Türkmen halkını savunmak için milli mücadelesini sürdüreceğini, Türkmen halkının kimliğine ve haklı davasına daha kararlı ve bağlı olacağını teyit ediyor. Kifri şehrindeki Bayatlı aşireti ile Türkmen halkımıza ve şehidin ailesine başsağlığı diliyor, Türkmen davası şehidine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz, mekanı cennet olsun."
 

Bakmadan Geçme