Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan Rektör Kızılay'a ziyaret

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Heyeti, İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret ederek, depremde yaraların sarılmasına yönelik ortak yürütülebilecek eğitim ve sosyal çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Heyeti, İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ederek, depremde yaraların sarılmasına yönelik ortak yürütülebilecek eğitim ve sosyal çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek ve Prof. Dr. Nusret Akpolat’ın da bulunduğu ziyarette   Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Şener, Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Tanrıverdi, vakıf üyesi Nuri Osman Karabulut, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Malatya Koordinatörü Bekir Conger, İstanbul’dan vakıf çalışmalarına gönüllü olarak gelip katılan üniversite öğrencisi Mehmet Çakır yer aldı.

Ziyarette vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Hasan Hüseyin Şener, depremin yaralarının sarılmasına yönelik yapılan ilk çalışmalarda Malatya’ya önce hayırseverlerin katkı ve destekleriyle 6 tır yardım gönderildiğini, ardından ise 325 aileye gıda kolisi ile birlikte temizlik ve hijyen malzemesi dağıtımının vakıf yönetimi tarafından Malatya merkez ile birlikte Pütürge ve Doğanyol ilçesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Şener, ayrıca Doğanşehir ilçesinde de depremzedelere gıda kolisi ile temizlik malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini, Doğanşehir-Polat ve Akçadağ-Ören mahallelerinin de depremzedelerin ziyaret edildiğini kaydetti.

Dr. Şener, depremin ardından Malatya’da evleri yıkılan ya da hasar gören çok sayıda ailenin Pütürge ve Doğanyol’a gittiğini, bu nedenle bölgede nüfusun büyük oranda arttığını, vakfında bu nedenle yardımları bu bölgeye giden mağdur durumdaki depremzedelere Kaymakamlıklar ve muhtarlıklarla yapılan işbirliği sonucunda ulaştırıldığını kaydetti.

Ziyarette depremden dolayı oluşan psikolojik ve sosyal travmaların en aza indirilmesi konusunda yapılabilecek çalışma ve yürütülebilecek projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulurken, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı ile İnönü Üniversitesi’nin birlikte bu konularda birlikte çalışma yürütülmesi hususunda hemfikir kalındı.

Önümüzdeki günlerde özellikle çocuklarda oluşan travma ile ilgili eğitim ve rehabilitasyon projelerinin şekillendirilerek hayata geçirileceği kaydedildi.

Rektör Prof. Dr. Kızılay, ziyaret için teşekkür ederek, Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı ile ortak çalışmalar yapabileceklerini kaydetti. 

Bakmadan Geçme