Samanlı'nın İstiklal Marşı'nın Kabulü Mesajı 

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayı Mesut Samanlı, İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayı Mesut Samanlı, İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Yayınladığı mesajda; “102 yıl önce yazılan İstiklal Marşımızın eli öpülesi şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy, birlik ve beraberlikten uzaklaşmayı Allah’tan uzaklaşmak olarak görmüş ve bu milletin her sorunun üstesinden yalnızca bu mefhumlar ile gelebileceğini ifade etmiştir. Günümüzde onun bir kez daha ne haklı ve doğru olduğunu görüyor ve şehrimizin yeniden inşası için ne denli elzem olduğunun idrakine varıyoruz.” dedi. Mesut Samanlı’nın mesajının devamı şöyle;

BU MİLLETİ HİÇ BİR GÜÇ YIKAMAZ

“İstiklal Marşımız; kaleme alındığı işgal yıllarında, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayasız saldırılara göğüs geren Kadim Türk Milleti’nin en mukaddes hatırasıdır. Aziz Milletimiz, vatan sevdalısı Akif’in kaleminden tüm dünyaya heybetle yayılan İstiklal Marşı’mızın ne şartlarda yazıldığını unutmamıştır, unutturmamaya da ant içmiştir. 

Yüce Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi emsalsiz bir asker ve müstesna bir devlet adamının liderliğinde, tüm dünya milletlerine örnek olacak bir bağımsızlık mücadelesiyle hür yaşama azmini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bunun için de büyük bedeller ödemiş; ancak yolundan dönmemiş ve kararlarından vazgeçmemiştir. Zorluklara aşinayız; ancak biliriz ki zorluğu bizlere bahşeden Allah, ardındaki kolaylıkları da bizlere göstermektedir. Bizler biliyoruz ki; bu milleti hiç bir güç yıkamaz.

 BİRLİK VE BERABERLİKTEN UZAKLAŞMAK, ALLAH’TAN UZAKLAŞMAKTIR

Günümüzde de Yüce Türk Milleti olarak büyük bedeller ödüyor; ancak yolumuzdan da amacımızdan da dönmüyoruz. Eşin bulunmaz diyerek türküler yaktığımız, yoluna canımızı feda edecek kadar sevdiğimiz Malatyamız başta olmak üzere tam 11 şehrimizde depremden sonra savaştan çıkmışçasına bir yıkıma uğradık. Bir gece öncesinde ertesi günün hesabını yaparken şimdi günleri dahi anımsayamaz olduk. Bu süreçte devletimiz ve milletimiz birlik ve beraberlik içinde tüm gücüyle gerek bizlere gerekse diğer afet bölgelerimize intikal etti ve el birliği ile yaralarımızı sardık. 102 yıl önce yazılan İstiklal Marşımızın eli öpülesi şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy, birlik ve beraberlikten uzaklaşmayı Allah’tan uzaklaşmak olarak görmüş ve bu milletin her sorunun üstesinden yalnızca bu mefhumlar ile gelebileceğini ifade etmiştir. Günümüzde onun bir kez daha ne haklı ve doğru olduğunu görüyor ve şehrimizin yeniden inşası için ne denli elzem olduğunun idrakine varıyoruz. 

Başta Merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygı, sevgi, hürmet ve dualarla yad ediyor; İstiklal Marşımızın 102. Yıldönümünü kutluyorum. O dönemlerde cephede kazandığımız zaferlerimizi bu kez de şehrimizi yeniden ayaklandırırken yaşayacağız, buna olan inancımız da itikadımız da tamdır. Özetle, Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” 

Bakmadan Geçme