Sıcaklıklar Düşüyor, Kuvvetli Yağış Geliyor
Meteorolojik değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerken, rüzgârın güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.
Elazığ, Adıyaman, Malatya, Tunceli ve Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceği bildirildi. Yetkililer, çığ riski ve yıldırım tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.
Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inerken, rüzgârın güney ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülüyor.
Özellikle yüksek kesimlerde riskler artıyor. Tunceli ve Bingöl çevrelerinin eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerinde çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunuyor. Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Öte yandan, bölge genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle ani su baskınları ve yıldırım düşmelerine karşı da uyarılar yapıldı.
İl ve ilçe merkezlerinde günün en yüksek sıcaklıklarının ise 10 ila 19 derece arasında değişmesi bekleniyor. En yüksek sıcaklıkların Adıyaman ve çevresinde 19 dereceye kadar çıkacağı tahmin edilirken, Bingöl Yayladere’de sıcaklığın 10 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.
Yetkililer, özellikle yağış anında açık alanlardan uzak durulması, sel ve yıldırıma karşı gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme