Ticaret Borsası Başkanı Özcan'dan Keskin'e ziyaret

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal ile birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, TESK Yönetim Kurulu’na yeniden seçilmesinden dolayı hayırlı olsun ve başarı dileklerinde bulundu

Ziyarette konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ”Yakın bir zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket Keskin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu’na seçildi. Şevket Keskin başkanımızın Tekrar TESK Yönetim Kurulu’nda yer alması, Malatya’da hem bizleri, hem esnaf camiasını, kamuoyunu çok memnun etti. Başkanımız uzun bir zamandır Malatya’da ESOB Başkanı ve bununla beraber bizleri TESK Yönetim Kurulu’nda temsil ediyor. Yeni dönem görevinde başarılar diliyorum. Bizlerinde Oda ve Borsaların seçimi de Türkiye genelinde 30 Kasım itibariyle bitmiş olacak. Şevket Keskin başkanımız pandemi döneminde Malatya’da esnafa çok ciddi sahip çıkarak önemli bir irade sergilenmiştir. Bunu her fırsatta ifade ediyoruz. TESK’de Malatya’mızı önemli bir şekilde temsil ediyor. Esnaf ve sanatkar camiasının sorun ve taleplerini her fırsatta merkezi hükümete, siyasetçilere ve yerel aktörlere iletiyor. Bu konuda da biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok önemli hizmet ve gayretleri var. İnşallah bu dönemde biz de Malatya Ticaret Borsası olarak, Malatya ESOB ile birlikte Malatya’mıza 4 yıl boyunca hizmet edeceğiz.” İfadelerini kaydetti.

Ziyaret için teşekkür eden Malatya ESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Keskin, “Önemli olan Malatya ve esnafa hizmet edebilmektir.  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) genel kurulunu da gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşları memleketin temel taşıdır.  Bugün Malatya Ticaret Borsası kayısı sektöründe lokomotif olmuştur. Malatya’mızda 60 bin aileyi yakından ilgilendiren ve aynı zamanda bölgesel bir ürün olan ülkemizin önemli ihraç ürünlerinden birisi olan kayısı ile ilgili kurumun başında, yani Ticaret Borsası’nda çok değerli bir kardeşimiz olan Ramazan Özcan var. Ramazan Özcan, göreve geldiği günden beri kayısı ile yakından ilgilenmiştir, kayısı fiyatları yükselmiştir. Gittiğimiz illerde bize ‘kayısı çok pahalandı’ diyorlar. Ramazan Özcan’ın gerçekten önemli mücadeleler var. İhracatta güzel bir gidişat var. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Ticaret Borsası, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odalarımız, esnaf kooperatiflerimiz hep birlikte, beraber Malatya için mücadele edeceğiz.  Tüm sivil toplum kuruluşları olarak Malatya için ve Malatya’ya hizmet için varız, toplum için varız.” dedi.

STK yöneticilerinin en önemli görevlerinden birisinin de temsil ettiği camia ile ilgili sorun ve talepleri ile Malatya’nın taleplerini merkezi hükümete, hükümet yöneticilerine ve yerel idarecilere iletmek ve takip etmek olduğunu belirten Keskin, “Temsil ettiğimiz camialarla ilgili sorun ve talepleri aktarmak takip etmek, sonuç almak bizim boynumuzun borcu. Malatya’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a esnaf ve sanatkarlarımızın, Malatya’mızın sorunlarını, çözüm önerilerini ve taleplerini arz ettim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a ziyaretlerinde baş başa görüşerek sorun ve taleplerimizi ve Malatya ile ilgili meseleleri birinci ağızdan aktarma fırsatımız oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da dosyamızı ve Malatya ile ilgili bazı sorunları arz ettim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Hatırlanacağı üzere TESK Genel Kurulu’nda TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan kredi talebinde bulunmuştu ve genel kurulun ardından düşük faizli 500 bin TL’ye kadar kredi paketi açıklandı.  Bu süreçte bu bir nefes kredisi oldu. Bundan sonrada Malatya’da Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Ticaret Borsası, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odalarımız birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, milletimize hizmet edeceğiz. Biz camialarımızın iradeleri ile burada görev yapıyoruz. Bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kaydetti.

Bülten

Bakmadan Geçme