Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor Projesi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi kapsamında yer alan 'Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor Projesi'ne Elazığlılardan tam not geldi.

TARİHİ ÇARŞI YENİ MİSYONUNA KAVUŞTU

Söz verdiği üzere tarihi çarşıyı yeniden canlandırmak ve çarşı esnaflarının talep ve önerilerini hızlı bir şekilde hayata geçirmek üzere kapsamlı bir çalışma başlatan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na Elazığlılar ve çarşı esnafından da destek geldi.

Büyük projenin ilk ayağında, ticaretin kalbi olan tarihi Kapalı Çarşı’da 116 dükkân, ikinci ayağını oluşturan Bakırcılar Çarşısı’nda 96 dükkân, son ayağında ise Sakarya Caddesi, Saray Cami Meydanı ve Belediye Çarşısı ile çevresindeki 81 dükkânda cephe yenileme, tek tip tabela giydirme ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılarak çarşıya yeni ve modern bir misyon yüklendi.

Proje kapsamında ayrıca Başkan Şerifoğulları'nın girişimi sonucunda SGK eski binası Elazığ Belediyesi'ne devredilerek kontrollü bir şekilde yıkıldı ve Kapalı Çarşı girişinde, tarihi Valilik Binası'nın da arkasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu eski hizmet binası alanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve iki katlı 224 araçlık yer altı otoparkına  dâhil edilerek yeniden düzenlendi. Tarihi Valilik Binası’nın müzeye dönüştürülmesi kapsamında sürdürülen restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.

KAPALI ÇARŞI OTANTİK DOKUSUNA KAVUŞTURULDU

Yüz yıllık tarihiyle şehir ticaretinin nabzının attığı yer olan Kapalı Çarşı'ya restorasyon çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandırıldı. Yürütülen çalışmayla tarihi çarşı bünyesindeki 116 dükkânın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilerek otantik bir dokuya büründürüldü. Tarihi çarşıda, çatı tadilatı ve aydınlatma gibi çalışmalar da yapılarak yeniden hizmete sunuldu.

BAKIRCILAR ÇARŞISI YEPYENİ BİR GÖRÜNÜME BÜRÜNDÜRÜLDÜ

Projenin sonraki aşamasında şehrin tarihi Bakırcılar Çarşısı ise Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Yenileme Projesi'yle yepyeni bir görünüme büründürüldü.

Bu kapsamda Bakırcılar Çarşısı’nda yer alan 96 dükkânı kapsayan çalışmalar doğrultusunda ihtiyaç duyulan dükkânlarda güçlendirme, cephe yenileme ve tek tip tabela düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Günümüze ulaşan yarım asırlık esnafların, zanaatkârların el işlemeciliği ile görevlerini icra ettiği tarihi Bakırcılar Çarşısı, yapılan kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarıyla birlikte yeniden bir değer kazandı.

SARAY CAMİ VE ÇEVRESİNİN DÜZENLENMESİYLE BİRLİKTE ÇARŞININ KİMLİĞİ OLUŞTURULDU

Projenin son ayağını oluşturan "Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin de tamamlanmasıyla birlikte çarşı yeni kimliğine kavuştu. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda proje kapsamında yer alan 81 dükkânda cephe boyama, kolon giydirme, demir doğrama ve cam değişimi ile kepenk imalatları gerçekleştirildi. Sakarya Caddesi ve Belediye Sokak’ta cephe giydirme, yol ve kaldırım çalışmaları yapıldı. Saray Cami Meydanı’nda yer alan dükkânların ise cephe giydirme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar doğrultusunda Belediye İş Merkezi üstünde başlatılan zemin kaplama çalışmaları da tamamlanarak yeniden vatandaşların hizmetine hazır duruma getirildi. Son olarak begonit taş uygulamasıyla alana görsellik kazandıran yol ve aydınlatma çalışmaları da tamamlanarak projenin son aşaması bitirildi. Ayrıca alanda var olan saat kulesinin de çalışmaların bitmesiyle birlikte yeniden tadilatı yapılarak aynı yere kurulumu sağlandı.

VAAT EDİLEN BÜTÜN PROJELER BİR BİR HAYAT BULUYOR

Başkan Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında yer alan ve geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan bir diğer büyük projesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı da yeniden hayat bulan tarihi çarşı ile birlikte alana önemli bir prestij ve ferahlık kazandırdı. 

İnsan ve araç yoğunluğunun en belirgin olduğu noktada yapılan büyük meydan ve yer altı otoparkı, şehrin trafik yoğunluğunu önemli oranda rahatlattı, otopark eksikliğini ise büyük derecede giderdi.

Toplamda 11 bin metrekarelik alanın 7 bin metrekaresi peyzaj, 4 bin metrekaresi ise yeşil dokuyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı, girişi Ardıçoğlu Caddesi; çıkışı da Belediye Sokak üzerinden sağlanan 224 araçlık 2 katlı modern otopark olarak hizmete sunuldu.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA DESTEK

“ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ”

Göreve geldiği günden itibaren söz verdiği bütün projeleri sırasıyla hayata geçiren ve şehrin yıllardan beri çözüm bekleyen problemlerini, ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hizmetlerine vatandaşlardan da destek ve beğeni geldi. Elazığ’da eser ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerinin hayata geçirildiğini ifade eden vatandaşlar, verdiği vaatleri bir bir hayata geçiren ve yapımı devam eden birçok çalışma için Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Özellikle altyapı ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra meydan ve çok katlı otoparklar, modern ve dijital kütüphaneler ile fuar ve kongre merkezi, otobüs terminalleri, engelsiz yaşam alanları, spor merkezleri, cam seyir terası, parklar, müzeler, sosyalhaneler ve yapımı devam eden birçok belediyecilik hizmeti ile şehrin yarınlarına hizmet edecek eserler, vatandaşlardan tam not aldı. 

Bakmadan Geçme