Vali Baruş ve Başkan Gürkan Yetimlerle iftarda buluştu

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Yardım Severlerin katkılarıyla iftar yemeği verildi.

Malatya Yetimler Kervanı  Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Yardım Severlerin katkılarıyla iftar yemeği verildi. 

 Malatya’da bir düğün salonunda verilen iftar yemeğine Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı İhsan Çolak, Malatya Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran Hayırsever iş adamları ve aileler katıldı.

" İftarda yetim ailelerimizin yüzü güldü"

Malatya Yetim Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Tülay Ayaz “Malatya Valimiz Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve iş insanlarımıza iftarda bir araya geldiğimiz için teşekkür ediyoruz. 2 Binin üzerinde yetim ailemizin çocukları ile beraber iftarda buluştuk. Bu vesileyle misafirlerimizde yetim ailelerimizle konuşma dertlerini dinleme ve sohbet etme imkânı buldular ayrıca .Birlikte iftar açmanın huzurunu yaşadılar. Biz yetimler kervanı olarak hayırseverlerin desteğiyle her ramazan bu etkinliği yapıyorduk ancak yaklaşık 2-3 senedir bu etkinliği covid-19 pandemisi nedeniyle yapamıyorduk. Bu süreçte bu hizmeti ailelerimizin evlerine götürüyorduk. Fakat bu yıl bu etkinliği misafirlerimiz ve ailelerimizle bir arada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz ayrıca bu vesileyle gerek yardım çekleri olsun gerekse fitre ve zekâtlar olsun hayırseverlerimizin yetim ailelerimize ilk elden ulaştırma imkânı oluşturduk, İftarımıza gelen misafirlerimiz kendi iftar ücret yemeklerini ödeyerek, akşam coşkusuna Halil oldular. İfadelerini kullandı

“Mümkün olduğunca ailelerimizin refahına dikkat ettik”

Etkinlikte ailelerin ve misafirler için en sağlıklı ortamı hazırlamaya “Ailelerimizi misafir ederken her sürece dikkat etmeye çalıştık. Mümkün olduğunca masaları geniş ve ferah tutmaya çalıştık. Tabi ki kalabalığın bir coşkusu da var birçok hayırseverimiz gelirken çocuklar için ellerinde şekerlerle, çikolatalarla, balonlarla ve gofretlerle geldiler ve her biri bu güzel ortamı paylaştılar kendilerince katkı sağladılar bundan dolayı çok güzel bir gece oldu bizler de misafirlerimiz ve ailelerimizle bu süreci tamamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme