1. Malatya Film Platformu'nun açılışı yapıldı

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" kapsamında 1. Malatya Film Platformu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertan Mumcu, festival öncesi Türk sinemasının konuşulduğu sempozyumlar düzenlediklerini belirtti.

Film platformunun kente katkı sunacağına inandığını anlatan Mumcu, "Film platformu 108 senaryoyla artık senaryoların kendini ifade edebileceği bir şekle büründü. 12 eser yarışmaya değer bulunmuş, inşallah onlardan 2 güzel eser de Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü ve TRT Ön Alım Desteği  kazanacak." dedi.

Festival direktörü Suat Köçer de Türk sinemasında son yıllarda aile kavramıyla ilgili ciddi deformasyonlar bulunduğuna işaret ederek, "Ne yazık ki aileye negatif bir yaklaşım var, oysa ki aile hayatın her alanında bizi bir arada tutan, yaşatan, belki hayatımızın sonuna kadar bizi motive eden bir kurum. Bu yapıyla neden bu kadar problemli bir ilişki kuruyoruz? Bu soru çok önemli, biz sinemacılar açısından." ifadelerini kullandı.

Platformun aile ve aile sorunlarına pozitif bakan senaryolara destek verme kararı aldığını aktaran Köçer, "Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü dedik çünkü Eğilmez aileyi filmlerinde iyimser bir perspektifle yorumlayan bir usta. Onun filmlerinde hayatın tüm zorluklarına rağmen dayanışma içinde olan aile bireylerini görürüz. 100 bin lira gibi bir ödülle desteklemeye karar verdik." diye konuştu.

Atölye konuğu yapımcı yazar Eğitmen John Morrissey platforma davet edildiği için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Yönetmen Tony Kaye ise Malatya için yazdığı İngilizce yazıyı gitar eşliğinde okudu.

Bakmadan Geçme