Ağbaba, '(Taşerona kadro) deniliyor ama ne olacağı belli değil.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "(Taşerona kadro) deniliyor ama ne olacağı belli değil. Bu mesele mutlaka çözülmelidir. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerekiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "(Taşerona kadro) deniliyor ama ne olacağı belleği değil. Bu mesele mutlaka çözülmelidir. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ağbaba, partisinin Malatya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Atatürk'ün ortak değerleri olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün kurucu liderleri olduğunu belirten Ağbaba, "Atatürk'ü kimseyle karşılaştırıp, ölçtürmeyiz.  Atatürk'e bağlılık sadece sevmekle olmaz, onun değerlerini sevmekle, onun getirdiği ilkeleri savunmakla, onları geliştirmekle olur." dedi. 

Türkiye'deki eğitim sistemini de eleştiren Ağbaba, sistemin "imam hatipleştirmenin" üzerine kurulduğunu savundu.

Ağbaba, taşeronda çalışanların kamuda istihdamına ilişkin konunun da gündemde olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisi olan taşeron için çalıştay düzenliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, taşeron işçi dernekleri, taşeron işçiler, uzmanlar ve gazetecilerin katılacağı bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bununla ilgili paydaşlarla görüştükten sonra önerimizi hem kamuoyu hem de hükümetle paylaşacağız. Her gün bir şey çıkıyor, 'taşerona kadro' deniliyor ama ne olacağı belli değil. Bu mesele mutlaka çözülmelidir. Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerekiyor."

Ağbaba, kayısıyla ilgili sorunlarının araştırılması için komisyon kurulması gerektiğini de söyledi.

Bakmadan Geçme