Bandırma'da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Bandırma Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında akşam yemeği etkinliği düzenlendi.

Bandırma Belediyesi tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında akşam yemeği etkinliği düzenlendi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Sn. Tolga Tosun’un ev sahipliği ile gerçekleşen etkinliğe; Bandırma Kaymakamı Sn. Engin Aksakal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sn. Ahmet Tunç, İlçe Emniyet Müdürü Sn. Mesut Demirdaş, Türkiye Muhtarlar Derneği  Bandırma Temsilcisi Sn. Hüseyin Kocabıyık, Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Nur Demir Hancıoğlu, Bandırma Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve Basın Mensupları katıldı.

MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA DOKUNAN EN SICAK ELİDİR

Muhtarlar, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Düzenlenen organizasyonda Bandırma’da devam eden çalışmalar ve projeler hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Av. Sn. Tolga Tosun, “Muhtarların kamu ile vatandaş arasında köprü görevi gördüğünü” belirtti.

Başkan Av. Tolga Tosun “Muhtarlarımız, aziz milletimizin birinci derecede temsilcileridir. Mahalli idarelerin temel yapıtaşı olan muhtarlarımız yerel yönetimin hamisidir. Hizmet ve çözüm ortağımız değerli muhtarlarımız ile her daim istişare halindeyiz. Kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü canı gönülden kutluyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından muhtarların gününü tek tek kutlayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Sn. Tolga Tosun, kıymetli muhtarlara hediyelerini takdim etti.

İsrail ve Filistin arasındaki savaş ile ilgili de sessiz kalmayan Belediye Başkanı Tolga Tosun, “Çok üzgünüm, küçücük bebeklerin kadınların masum insanların katledilmesine yüreğimiz dayanmıyor. Ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum sözleri ile İsrail’i şiddetle kınadığını ifade etti.

Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal’da Muhtarlar Günü dolayısı ile demokrasinin ilk basamağı olan muhtarların Muhtarlar Günü’nü en içten duyguları ile kutladı.

Bakmadan Geçme