Bingöllülerin beklediği köprü tamamlandı 

Bingöl merkezde Çapakçur Deresi'nde kentin iki yakası arasında ulaşımı sağlamak üzere yaptırılan yeni Çapakçur Köprüsü tamamlandı. 

Çarşı ile Düzağaç bölgesi arasında ulaşımı sağlayan eski köprünün ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yıktırılarak yerine 547 metre uzunluğunda ve 28 metre genişliğinde çift yönlü, yaya geçitli, 16 ayak üzerine kurulan, toplam 23 milyon 450 bin liraya maliyetli köprü yapıldı. 

Yeni ismi Çapakçur Viyadüğü olan köprünün tamamlanmasıyla vatandaşlar yaya olarak geçiş yaparken, araçlar için ise geçişlerin yarın yapılacağı açıklandı. 

Yeni köprüyü görmeye gelen vatandaşlardan Sait Döner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaları başından beri takip ettiğini ve Bingöl’e çok güzel bir viyadüğün kazandırıldığını ifade ederek, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Çok güzel bir viyadük yaptılar. Çevresi, manzarası, doğası güzel ve ulaşımı çok kolay oldu. Bundan daha iyisi olmaz. Sürekli gelip burada çalışmaları merakla takip ediyordum. İşin sonunda çok güzel bir köprü oldu." diye konuştu. 

Umut Kaya da köprünün şimdiye kadar Bingöl’e yapılan en güzel hizmet olduğunu ifade ederek, "Bundan önce özelikle kış mevsiminde çok büyük zorluklarla gidip geliyorduk. Keşke bu viyadük gibi bir iki tane daha yapılsaydı." dedi. 

Bakmadan Geçme