Muş Belediyesi tahrip olan yolları onarıyor

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde tahrip olan yolların onarımı için başlattığı çalışmaları titizlikle sürdürüyor.Altyapı projesini başlatarak kentin yüz yıllık sorununu ortadan kaldıracak olan...

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kent genelinde tahrip olan yolların onarımı için başlattığı çalışmaları titizlikle sürdürüyor.

Altyapı projesini başlatarak kentin yüz yıllık sorununu ortadan kaldıracak olan Muş Belediyesi, bununla beraber üst yapı çalışmalarına da devam ediyor. Ekipler, altyapı döşemeleri henüz yapılmayan ancak bozuk olan yolları şimdilik onararak vatandaşların mağdur olmamasını sağlıyor. Asfalt ekipleri Ramazan ayı ve sıcak havaya rağmen sorumluluk bilinci ile hareket ediyor. Asfalt çalışmaları sırasında Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, herhangi can ve mal kaybının yaşanmaması için gerekli tedbirleri almayı ihmal etmiyor.

Belediye Başkanı Feyat Asya, ekiplerin Saray Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan Başkan Feyat Asya, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için hassasiyetle çalışılması yönünde talimatlar verdi.

Muş Belediyesi’ne ait asfalt plentinin hizmete başlaması ile cadde ve sokaklardaki onarımın daha da kolaylaştığını ifade eden Başkan Feyat Asya, “Kış mevsimi öncesi sezonunu kapattığımız asfalt plentimizi yeni açtık. Bugüne kadar mevsim koşulları elverişli olmadığı için zaman zaman torba asfaltlarla veya farklı yerlerden temin etmek suretiyle bu ihtiyacımızı giderdik. Ancak plentimizde kullanılacak malzemelerin ihalesinin tamamlanması ile üretimi başlattık. Şimdi altyapı döşemelerini tamamladığımız cadde ve sokaklarla, döşemelerin yapılmadığı yolların onarımını yapıyoruz” dedi.

Muş’un tüm cadde ve sokaklarının yenileneceğine vurgu yapan Başkan Feyat Asya, “Biz, Muş’un yıllardır dillendirilen ve bunun için hiçbir çözüm üretilmeyen altyapı sorununa el attık. Allah’a şükürler olsun ki bugün projemizi başlatarak sözümüzü tuttuk. Proje hazırlama süreci, ihale süreci gibi dönemlerde mevcut üst yapımızın tamamını yenileyebilirdik. Ancak yapılan işin boşa gideceğinin milletin malının böyle çarçur edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledik. Altyapı projemizin tamamlanması ile tüm yollarımızın sağlam bir şekilde yenileneceğini ifade ederek bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Şimdilik alt yapı döşemelerinin yapılmadığı yollardaki tahribatlara geçici çözüm olarak onarıyoruz. Gerekli döşemelerin yapılması ile bu yolların tamamını modern bir şekilde yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın güven ve desteği ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Bizlere güvenin, Allah’ın izniyle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da güveninizi boşa çıkarmayacağız. Memleketimizi elbirliği ile ihya edeceğiz” ifadelerini kullandı.Başkan Asya, çalışmaların olduğu bölgede karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenerek kendileri ile sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

Bakmadan Geçme