Somuncu Baba Külliyesi'nde Mehmetçik'e 'zafer duası'

Afrin'e yönelik gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Malatya'da sabah namazında eller semaya açılarak dua edildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Malatya'da sabah namazında Mehmetçik'e dua edildi.

Anadolu'nun en önemli inanç merkezleri arasında bulunan Darende ilçesi Somuncu Baba Külliyesi'ndeki Yeni Cami'de bir araya gelen gençler ve vatandaşlar, operasyonların başarılı geçmesi için dua etti.

Külliyede, sabah namazı sonrasında cami imam hatiplerinden Hafız Mustafa Baş Fetih Suresi'ni okudu, Hulusi Efendi Erkek Kur'an Kursu Müdürü Aydın Duman da dua etti.

Dua sonrasında bazı vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okumaya devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde dün akşam yayımlanan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın mesajının da yer aldığı açıklamada, Türkiye genelindeki 90 bin camide söz konusu sınır ötesi harekatın zaferle sonuçlanması için yatsı ve sabah namazlarında dua edileceği belirtilmişti.

Bakmadan Geçme