• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Gök'ün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Başkan Gök'ün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gök, Yayınladığı mesajda; “19 Mayıs; bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliğinin tezahürüdür. Teslimiyetin kati suretteki reddi, milliyetçiliğin kabulüdür. Zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın yegane timsalidir.” diyen Başkan Gök’ün mesajının devamı şöyle;

19 MAYIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN MÜJDELEYİCİSİDİR

“Asırlardır hür ve bağımsız yaşayan aziz milletimiz; 16 Mayıs 1919 tarihinde İstanbul’dan hareket eden Bandırma Vapuru’nun taşıdığı Türk milliyetçisi kahramanların yol ve rehberliğinde, geleceğine vurulmaya çalışılan prangaları parçalayarak tarihin karanlığına fırlatmıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan bağımsızlık meşalesi; kısa bir sürede tüm vatan sathına yayılmış, Sivas’tan ise hiç sönmemek üzere Türk’ün son başkentine ulaşmıştır. 

Sömürgeci güçlere teslim olmaktansa yok olmayı yeğleyen, bunu da “Ya istiklal Ya ölüm” diye sistemleştiren kutlu zihniyetin, topraklarımızı parsel parsel bölerek aralarında taksim eden mezalimin, vatanımızdan sürülüp çıkarılmaları elbette Samsun’dan itibaren beliren derin kavrayış, tavizsiz milli duruş, gözleri kamaştıran inanmışlık ve Türk milletine adanmışlıkla gerçekleşmiştir.

19 Mayıs; bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliğinin tezahürüdür. Teslimiyetin kati suretteki reddi, milliyetçiliğin kabulüdür. Zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın yegane timsalidir. Dünyadaki ezilmiş ve işgale uğramış tüm mazlum milletlerin simgesidir ve 19 Mayıs elbette Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdeleyicisidir. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Bakmadan Geçme