1.Yöresel Elazığ Gıda Ve Gastronomi Fuarı Açıldı

Türkiye'de çeşit bakımından en zengin mutfağa sahip illerin başında gelen Elazığ'da 1.Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı açıldı.

Elazığ Belediyesi iştiraki olan Gelecek Fuarcılık tarafından Doğukent Mahallesi’nde bulunan fuar alanında Gıda ve Gastronomi Fuarı açıldı. Özellikle sertifikalı organik ve doğal ürünlerin yer aldığı fuar, büyük ilgi gördü.

Elazığ Belediyesi mehter takımının mini konseri ile başlayan açılışa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, STK temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta ilk olarak konuşan Gelecek Fuarcılık Direktörü Güngör Bahçacı şunları kaydetti. “Elazığ Belediyesi olarak gelenek ve göreneklerimizden süzülerek gelen mutfağımızın pratiklerini içeren ve yerel lezzetlerimiz de tatlanan Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı ile yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin iller arasında yer alan şehrimizi bu alandaki tarihi kültürel ve toplumsal kimliğini pekiştirmeyi amaçlamaktayız.”

Fuara katılan firma sahibi Bahattin Küçükyurt “Yöresel ürünlerimiz olmazsa yöresel mutfaklarımız zamanla unutulmaya yüz tutacaktır” diyerek, bu bağlamda fuarımız ürünlerimizin tanıtılması yöresel kaynakların kullanımı yanında Elâzığ’a ve yöreye ait ürünlerin tescillenmesi sizlerin memnuniyeti ve ekonomik katkısı bakımından da oldukça önemlidir. Bu sebeple halkımızın fuarı ilgi göstermesini bekliyor ve desteklerini göstermelerini istiyoruz. Fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yöresel Elazığ Gıda ve Gastronomi Fuarı'nın ilimizin yöresel ürünlerinin tanıtımında çok büyük katkısı olduğunu belirten Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere herkese teşekkür etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan ise açılışta yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “Yöresel Elâzığ Gıda ve Gastronomi Fuarı ve öncesinde Elazığ Belediyesi olarak açtığı fuarları ilimize kazandıran, ilimizin esnafının daima yanında olan Elâzığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum.”

Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde gastronominin bir turizm sektörü haline geldiğini belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “ilimizde de yöresel tatlarımızın, yemeklerimizin çok fazla olduğu Türkiye'de en fazla yöresel tatlara sahip illerden bir tanesi olmamız münasebetiyle de bu fuarı anlamlı ve değerli buluyorum. Şehrimizin tatlarının hem bilinmesi hem de tanıtılması için fuarlar, sergiler çok önemlidir. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu.

Elazığ’da çok önemli bir organizasyonun açılışını yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Gıda ve Gastronomi Elazığımızın zengin mutfağını zengin yöresel ürünlerini ortaya koyacak olan bir fuar açılışındayız. Elazığımız tarihi, kültürü, sanatı, musikisi ve yaşam tarzıyla birlikte yaşama kültürü ile örnek illerimizden biri ancak aynı zamanda yöresel ürün yemekleriyle ve yemek çeşitliliğinin zenginliği ile de çok özel bir il. Türkiye’de 150 yemek türü ile ikinci sırada olan çok önemli bir ilimiz. Şehrimizin toprak yapısını ortaya koymuş olduğu özellikleriyle de başta kayısı olmak üzere üzüm ve diğer ürünlerle Türkiye’de kendisinden söz ettirten nadir illerden bir tanesi"dedi..

Geçen yıl inşaat sektörünü yakından ilgilendiren inşaat ile ilgili fuarı açtıklarını anımsatan Başkan Yanılmaz, “Akabinde Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarı ve kitap fuarımızı açtık. Bu yılda özellikle dönem olarak evlenecek olan gençlerimizi çok yakından ilgilendiren düğün ve ev konseptini içeren fuarımızı açtık. Bugünde gıda ve gastronomi fuarımızı açıyoruz. Bu fuarımızda inanıyorum ki yoğun bir ilgi ile karşılaşacak. Gelecek fuarcılığı tebrik ediyorum. Güzel ve başarılı fuarlara imza atıyor. Elazığımızın bir marka değeri olarak adım adım yükseliyor. Fuarlarımız devam edecek. Sonbahara doğru kitap fuarını yine bu mekânda açıp, hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Elazığ’ımız fuar alanında büyüdüğü gibi ticari alanlarında ve sanayi alanlarında da büyüyor ve gelişiyor"diye konuştu.

Bakmadan Geçme