Amatör Spor Haftası'nda sadece çelenk

Malatya'da Amatör Spor Haftası'nda etkinlikler iptal edilip sadece Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Pandemi nedeniyle sportif etkinliklerin iptal edildi.

Malatya’da Amatör Spor Haftası’nda etkinlikler iptal edilip sadece Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Pandemi nedeniyle sportif etkinliklerin iptal edildi.

Amatör Spor Haftası nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Çelenk sunumuna, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Şube Müdürleri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası bu yıl yaşanan pandemiden dolayı etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle sembolik olarak sadece anıta çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Gençlik ve Spor  İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan,  Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetlerin pandemi nedeniyle iptal edildiğini belirterek, “ Farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi amacıyla Amatör Spor Haftası kutlanacaktı. Sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla Amatör Spor Haftası düzenlenecekti” şeklinde konuştu.

Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açık oturum, çalıştay gibi etkinlikler ile Türkiye’de top yekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amacıyla Amatör Spor Haftası’nın her yıl düzenlendiğini bildiren Kayhan, bu yıl sadece anıta çelenk sunduklarını ve sportif etkinliklerin yapılmayacağını duyurdu. 
Bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle 5 – 11 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan sportif etkinliklerin iptal edildiğine dikkat çeken Kayhan, “Ama maske, mesafe, hijyen ve antrenman kurallarımıza uyarak spora hız kesmeden devam ediyoruz’’ dedi.

Bakmadan Geçme