Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Malatya dahil 5 ilde gök gürültülü sağanak ve yer yer dolu yağışı öngörülüyor. Rüzgarın akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırması bekleniyor.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava durumunun gün içerisinde değişkenlik göstermesi bekleniyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre, öğle saatlerinden itibaren Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevreleri ile Adıyaman’ın kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağış anında yer yer dolu hadisesi de bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın gün boyunca güneyli yönlerden, akşam saatlerinden itibaren ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette eseceği bildirildi. Özellikle Malatya’nın kuzey kesimlerinde rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) etkili olabileceği uyarısı yapıldı.
İl merkezlerinde en yüksek sıcaklıkların Elazığ’da 35, Adıyaman’da 38, Malatya’da 33, Tunceli’de 34 ve Bingöl’de 32 derece civarında olması bekleniyor. Yetkililer, ani sağanak, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Next


