Malatya genelinde 10 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek işletme bakım ve işletme çalışmaları kapsamında birçok ilçe ve mahallede planlı kesintiler yaşanacak. Yetkililer, çalışmaların altyapı iyileştirme ve enerji sürekliliğini sağlama amacı taşıdığını belirterek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yeşilyurt ilçesinde gün boyu sürecek çalışmalar dikkat çekerken, özellikle Cevatpaşa, Karakavak, Bostanbaşı ve Tohma mahallelerinde farklı saat aralıklarında kesintiler uygulanacak. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar sürecek planlamaya göre bazı bölgelerde kesintiler kısa süreli olurken, bazı mahallelerde ise gün boyu devam edecek.

Akçadağ ilçesinde ise sabah erken saatlerde başlayacak bakım çalışmaları kapsamında çok sayıda mahallede 06.00 ile 08.30 saatleri arasında kesinti yapılacak. Aynı ilçede bazı mahallelerde çalışmaların 15.00’e kadar süreceği bildirildi.

Malatya Çevre Yolu Projesinde Sona Doğru
Malatya Çevre Yolu Projesinde Sona Doğru
İçeriği Görüntüle

Battalgazi’de Zafer ve Çöşnük mahallelerinde planlı bakım çalışmaları yapılırken, Yazıhan ilçesinde Bereketli ve Mısıdere mahallelerinde gün boyu sürecek çalışmalar gerçekleştirilecek. Pütürge ilçesinde de birçok mahallede müteahhit ekipler tarafından geniş kapsamlı bakım çalışmaları yürütülecek.

Doğanşehir ilçesinde ise sabah saatlerinde başlayacak çalışmalar kapsamında Suçatı ve Karaterzi mahallelerinde kesintiler uygulanacak.

Yetkililer, planlı çalışmalar sayesinde enerji altyapısının daha güçlü hale getirileceğini ifade ederken, vatandaşların kesinti saatlerine göre günlük planlarını yapmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.